SON DAKİKA
Hava Durumu

Binali Yıldırım: Seçim siyasi faaliyet değil!

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu halde Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmeyen Binali Yıldırım, "Seçim siyasi faaliyet değildir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 07:05
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 07:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Binali Yıldırım: Seçim siyasi faaliyet değil!

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterdiği TBMM Başkanı Binali Yıldırım, CHP ve İYİ Parti yöneticilerinin, "Belediye başkanı seçilemeyeceğini bildiği için istifa etmediği" eleştirilerine, "Çıktığım yoldan geri dönmem, kazanacağım içlerine doğmuş" yanıtı verirken, Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmemesini ise 'Seçim bir siyasi faaliyet değildir' yorumuyla açıkladı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle TBMM'de parlamento muhabirleri ile bir araya gelen Yıldırım'a istifa konusunun tekrar soruldu. Yıldırım şunları söyledi:

"Tartışma Anayasa 94'e göre siyasi faaliyetler yapılır mı, yapılmaz. Bizim yaptığımız bir siyasi faaliyet yok. Seçim bir siyasi faaliyet değildir. Seçim aday olduğunuz işle ilgili vatandaşlara ne yapacaksınız, niye aday oldunuz, bunu anlatmaktır. Ben şimdi işin mahiyeti olarak soruyorum, eğer Meclis başkanı bağımsız bir milletvekili olsaydı ne olacaktı belediye başkan adayı olsaydı ona ne diyecektik?"

Mahalli İdareler Kanunu'nun meclis başkanlarını dolaylı olarak istifa etmeyecekler arasında saydığını da savunan Yıldırım "Çıktığım yoldan geri dönmem, kararı seçmen verecek" dedi.

Muharrem İnce'den tepki

Binali Yıldırım'ın AKP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması nedeniyle Meclis Başkanlığı'ndan istifa etmesi gerektiğini söyleyen CHP'li Muharrem İnce, Yıldırım'ın, "Seçim bir siyasi faaliyet değildir" şeklindeki sözlerine, "Seçim bir siyasi faaliyet değildir" sözü siyasetin değil tababetin inceleme konusu olmalıdır. Ruh Sağlığı yasa önerisi bir an önce yasalaşmalı ve bu tür sözler söyleyenlerin ruh sağlığının yerinde olup olmadığı incelenmelidir." diye yanıt verdi.

İşte İnce'nin Twitter hesabından yaptığı paylaşım:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.