SON DAKİKA
Hava Durumu

Binali Yıldırım'dan şaka gibi açıklamalar!

31 Mart gecesi oy sayımı daha bitmeden 3 bin 500 oy farkla seçimi kazandığı açıklamasında bulunan, ertesi gün de İstanbul'un her yerini "Teşekkürler İstanbul" pankartları ile donatan AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nu aceleci olmakla eleştirerek, "Tribün tribün, meydan meydan dolaşacağına, adının altına belediye başkanı yazacağına, sakin, oturup benim gibi sonuçları bekleseydi." dedi. Yıldırım, İmamoğlu'nu seçimi 'murdar' etmekle suçlayarak, seçimin yenilenmesini imasında da bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2019 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Binali Yıldırım'dan şaka gibi açıklamalar!

Bir süredir sessiz olan ve sadece Twitter hesabından kısa bir açıklama yaparak, seçim sonuçlarına itirazlara ilişkin yargısal süreci beklediğini belirten AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bugün düzenlediği basın toplantısında, seçimde sahtekarlık, hırsızlık, usülsüzlük olduğunu iddia ederek, "Oylar sandıkta iç edilmiştir" dedi.

İtiraz sürecinin her seçimde olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Hukukun peşindeyiz, vatandaşlarımızın verdiği oyun sandıkta iç edilmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz. Oylar sandıkta iç edilmiştir, bu kadar açıktır. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır. İstanbul gibi memleket büyüklüğünde bir şehri yönetecek başkanın şaibeler ve sakatlanmış bir seçim sonucuyla başkan olması doğrusu pek hoş bir şey olmaz. Seçimde yapılan usulsüzlükler, yanlışlıklar, şaibeler, oy hırsızlıklarıyla sınırlı değil. Daha birçok yanlışlar var."

Seçim sonucunun beklenmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Hepimize düşen, sonucu sükunetle beklemektir. Dış ülkelere mesajlar göndermek, dış ülkelerin Türkiye'ye baskı yapmasını sağlamak, bunlar bizim milletimizin canını sıkmaktadır. İmamoğlu'na YSK'nin vereceği kararı sükunetle beklemesini bir kez daha tavsiye ediyorum." diye konuştu.

"Murdar olmuş bir seçim"

Yaşananları İstanbulluların takdirine bıraktığını belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahtekarlığın son kullanım tarihi olmaz. Sahtekarlık başta yapılmışsa sonuna kadar devam eder. Bu tıbbi ilaç değil. Seçmenin iradesini ve oyunu çalmak bir miada bağlı değildir. Son kullanım tarihi de olmaz. Bunu İstanbulluların takdirine sunuyorum. Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz. MHP ilçe başkanının evine 6 seçmen yazılmış, haberi yok. Kepazeliğin geldiği yere bakın."

"İmamoğlu benim gibi sonuçları bekleseydi"

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Yıldırım, "Tribün tribün dolaşacağına, meydan meydan dolaşacağına, adının altına belediye başkanı yazacağına, sakin, oturup benim gibi sonuçları bekleseydi." dedi. Yıldırım, 31 Mart akşamı henüz oyların tamamı sayılmadan canlı yayında 'seçimi kazandık' açıklaması yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.