SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bilim Elçileri'nden köyde deney ve şov!

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi bünyesinde kurulan Bilim Elçileri Kulübü, "Tek Umudumuz; Çocuklar Gülsün" adlı projenin ikinci ayağında Keles'in Kıranışıklar Köyü'ndeki ilkokul ve ortaokulu ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 01:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 01:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bilim Elçileri'nden köyde deney ve şov!

Üniversitelilerden oluşan Bilim Elçileri deney malzemeleriyle Keles'in Kıranışıklar Köyü ilk ve ortaokulunda sınıfa girdiklerinde heyecanları yüzlerinden okunan çocuklar deneylere başlandığında eğlenceli dakikalar yaşadı.

Yeni şeyler öğrenmenin sevincini yaşayan ilkokul ve ortaokul öğrencileri, üç farklı deneyi yaptıktan sonra en eğlenceli kısım olan 'Bilim Şov'u büyük bir heyecanla izlediler.

Bazıları ilk kez böyle deney ve şov izleyen öğrenciler mutluluklarını dile getirirken, Bilim Elçileri'nin köye tekrar gelmelerini ve yeni etkinlikler düzenlemelerini istediler.

Bilim Elçileri Kulübü üyeleri bilimi sevdirmek adına belirledikleri vizyon çerçevesinde köy okullarında ulaşmayı hedefledikleri öğrenci sayısının 2019 yılına kadar 2500 olduğunu söylediler.

Üniversitelilerden oluşan 'Bilim Elçileri', okul dönemleri dışında ise tadilat ve muhtelif ihtiyaçlar için Bursa köylerinin yanısıra diğer şehirlerin köylerinde yardıma muhtaç okullarda etkinlikler düzenleyeceklerini belirttiler.

Bilim Elçileri, Keles'in Kıranışıklar Köyü'nde öğrencilerle buluştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.