SON DAKİKA
Hava Durumu

Beyrut'taki patlamayı Kanal İstanbul için kullandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Beyrut'taki 100'den fazla kişinin öldüğü ve binlerce kişinin yaralandığı patlamayı Kanal İstanbul'u savunmak için kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2020 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Beyrut'taki patlamayı Kanal İstanbul için kullandı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta limanda meydana gelen korkunç patlamada 100'den fazla kişi öldü, 5 bine yakın kişi yaralandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda patlamadan bir görüntü ile faciayı Kanal İstanbul projesini savunmak için kullandı.

Mustafa Varank, yaptığı paylaşımda "Hepimizin yüreğinin yandığı patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitrat, 6 sene önce Beyrut'a giderken İstanbul Boğazı'ndan geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu Kanal İstanbul basit bir konu değil, Türkiye için stratejik bir güvenlik meselesidir" dedi.

Varank'ın paylaşımına çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Bir kullanıcı, Varank'ın güvenlik gerekçesiyle Kanal İstanbul'u savunmasına atıfta bulunarak "Öyleyse Kanal İstanbul projesinin etrafına neden konut ve yaşam alanları planlanıyor?" diye yazdı. (Gazete Duvar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.