SON DAKİKA
Hava Durumu

Bernie Sanders başkan adaylığı yarışından çekildi

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan aday adayı Bernie Sanders, ön seçimlerde üst üste aldığı yenilgiler sonrası Joe Biden ile arasındaki farkın açılması nedeniyle başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2020 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2020 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bernie Sanders başkan adaylığı yarışından çekildi

ABD'de Kasım ayında yapılacak Başkanlık Seçimlerindeki Demokrat aday adaylarından Bernie Sanders, yarıştan çekildiğini açıkladı. Sanders, ön seçimlerde üst üste aldığı yenilgiler sonrası Joe Biden ile arasındaki farkın açılması nedeniyle başkanlık yarışından çekildiğini duyurdu.

ABD'de 2020 başkanlık seçimleri için Demokratlar'ın aday adayı Bernie Sanders'ın seçim kampanyasından yapılan açıklamada, Sanders'ın bu sabah kampanya ekibiyle bir telekonferans görüşmesi yaptığı belirtildi.

Sanders'ın bu görüşmede, 3 Kasım'daki başkanlık seçimleri için yürüttüğü kampanyayı askıya almaya karar verdiğini açıkladığı aktarıldı.

Uzun süre Demokratlar'ın "favori" adayı olarak kampanyasını yürüten Sanders'ın yarıştan çekilmesiyle, eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Demokrat cephede tek aday adayı oldu.

14 eyaletin sandıklara gittiği 'Süper Salı'ya kadar önde götürdüğü yarıştaki liderliğini eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'a kaybeden Sanders, diğer seçimlerde de istediği sonuçları alamayınca ikili arasındaki makas açılmıştı.

Partiler resmi adaylarını ağustostaki kongrelerde açıklayacak

Demokratlar, 17 Ağustos haftası, Wisconsin eyaletine bağlı Milwaukee kentinde resmi olarak başkan adaylarını açıklayacak.

Cumhuriyetçi Parti'nin mevcut Başkan Donald Trump'ı resmi olarak aday göstereceği kongre ise 24-27 Ağustos'ta Kuzey Carolina'nın Charlotte kentinde yapılacak.

Ülkede 3 Kasım 2020'de yapılacak seçimi kazanacak isim, 20 Ocak 2021'de Beyaz Saray'da başkanlık koltuğuna oturacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.