SON DAKİKA
Hava Durumu

'Berberoğlu ekonomik paketle serbest bırakıldı'

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP) açıklanması sonrası yaşananlarla ilgili olarak "Bu paketin en önemli maddesi Enis Berberoğlu'nun serbest bırakılmasıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Berberoğlu ekonomik paketle serbest bırakıldı'

MİT tırları davasından dolayı 16 aydır  Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun aldığı 5 yıl 10 ay hapis cezasını onayan Yargıtay, dün Berberoğlu'nun tahliye edilmesine karar verdi.

Hürriyet yazarı gazetesi Ertuğrul Özkök, Enis Berberoğlu'nun tahliye kararını değerlendirdi. Dün açıklanan Yeni Ekonomi Programı'nın (YEP) en önemli maddesi "Enis'in bırakılması" diyen Özkök, "Bu çok iyi bir haber...Bugün Enis, yarın Osman Kavala, öbür gün Nazlı Ilıcak, öteki gazeteciler, aydınlar, siyasiler...Bu ekonomik paketin en güçlü ayağı bunlar olacaktır" diye yazdı.

Özkök, bugün Hürriyet'te "Reform paketinin en önemli maddesi Enis'in bırakılması" başlığıyla yayımlanan yazısında "Enis Berberoğlu hakkında tahliye kararı çıkınca hemen eşi Oya Berberoğlu'nu aradım" ifadesini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım'ın kendisinden önce davrandığını belirten Özkök, "Arayıp geçmiş olsun demiş, memnuniyetini ifade etmiş. Bu çok iyi bir haber. Bugün Enis, yarın Osman Kavala, öbür gün Nazlı Ilıcak, öteki gazeteciler, aydınlar, siyasiler. Bu ekonomik paketin en güçlü ayağı bunlar olacaktır" dedi.

Özkök, şöyle devam etti:

"Bundan sonra ne yapılması gerektiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran seçim kampanyası sırasında durmadan söylediği şu sözler anlatıyor; daha fazla özgürlük, daha fazla adalet, daha fazla demokrasi."

ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.