SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bench katkısı kadroya derinlik katacak'

Deplasmanda alınan Gaziantep Basketbol galibiyetini değerlendiren TOFAŞ Basketbol Takımı Başantrenörü Orhun Ene, "Benchten gelen bu katkı, uzun vadede takıma derinlik kazandıracak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2019 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2019 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bench katkısı kadroya derinlik katacak'

Basketbol Süper Ligi 3. haftasında deplasmanda Gaziantep Basketbol'u 81-69 mağlup etmeyi başaran TOFAŞ'ta Başantrenör Orhun Ene ve karşılaşmada takımın en skorer ismi olan Berkan Durmaz mücadeleyle ilgili açıklamalarda bulundu. Önemli bir deplasman galibiyeti aldıklarını vurgulayan Ene, "Gaziantep'e zor bir Eurocup deplasmanından geldik. O zor deplasman üzerine oyuncuların göstermiş olduğu reaksiyon, oyunun içinde kalma isteği önemliydi. Gaziantep zor bir deplasman, dirençli bir takım. Onun için oyunda ilk yarıyı istediğimiz gibi oynayamadık. Fakat savunmada her zaman bir mücadeleyi verdik. Burada savunmada gösterdiğimiz o gayrette bizi oyunda tuttu" dedi.

Bench katkısıyla galibiyete ulaştıklarını ifade eden deneyimli çalıştırıcı, "Berkan'ın ve Barış Ermiş'in oyunun genelindeki katkısı da bir şekilde üçüncü periyodun ortasından itibaren bir fark elde etmemizi sağladı. Bench'ten gelen bu katkı, uzun vadede takıma derinlik kazandıracak. Bu sene kadrodaki oyuncuların bireysel olarak koydukları karakter beklediğimin çok üzerinde. Gençlerden enerji, tecrübeli oyunculardan da takımı bir arada tutmalarını bekliyoruz. Mutluyuz. Ligde ilk deplasman maçımızı kaybetmiştik, onun için bir deplasman daha kaybetme lüksümüz yoktu. Ama önümüzde hem Reyer Venezia hem Türk Telekom maçları var. O maçlar bizim için önemli. Kalan süre içerisinde bu iki maça hazırlanacağız" şeklinde konuştu.

'Takıma katkı sağladığım için mutluyum'

Gaziantep Basketbol deplasmanında 24 sayıyla kariyer rekoru kıran TOFAŞ'ın Milli oyuncusu Berkan Durmaz ise maçla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle Gaziantep deplasmanı her zaman zor bir deplasman. Çemberler de pek şutörlerin sevmediği tarzda çemberler. Ben de o kadar şutör olmasam da bugün biraz hissettim. İlk şuttan sonra benim için mental bir challenge başladı. Fark belki biraz daha açılabilirdi ancak ufak hatalarımızdan dolayı yine 10 sayı bandında kazandık. Takımın rahat bir galibiyet alması önemliydi. Çünkü çok sert bir partizan deplasmanından geldik. Şimdi bir gün Bursa'ya gidip tekrardan İtalya yolculuğumuz olacak. Burada özellikle rotasyonu genişletmek ve böyle bir galibiyete katkı yaptığım için çok mutluyum. Gaziantep Basketbol'u da tebrik ediyorum. Her zaman bir sistem takımı, ne olursa olsun. Barış Pınarı Harekatı'ndaki askerlerimize de buradan dualarımı gönderiyorum. Şehitlerimiz için Vatanımıza baş sağlığı diliyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.