SON DAKİKA
Hava Durumu

'Belediye 500 bin yaşlının 7,5 milyonuna mı kaldı?'

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 65 yaş üstü yaşlıların ücretsiz ulaşım kartı için yıllık 15 TL almasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "3 Milyar TL'lik bütçesine rağmen yatırım fakiri ve Türkiye'nin en borçlu belediyesi yaklaşık 500 bin yaşlının 7,5 milyonuna mı kaldı?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2018 00:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2018 00:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Belediye 500 bin yaşlının 7,5 milyonuna mı kaldı?'

Bursa'da bazı özel halk otobüslerinde şiddete maruz kalan yaşlıların durumunu gündeme getiren CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, yaşanan olaylardan Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni sorumlu tuttu.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de 65 yaş üstü yaşlıların nüfuz cüzdanını göstererek toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlandığını hatırlatan Sarıbal, "Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlılardan kart ücreti adı altında 15 lira alıyor. 65 yaş üstü vatandaşlar için kişi başı aylık 700 lira özel halk otobüslerine para veriliyor ama yine de şiddet görüyorlar" dedi. Sarıbal, "Hem yaşlılardan para toplayacaksınız. Hem özel halk otobüslerine para ödeyip dayak yemelerine göz yumacaksınız" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 500 bini bulan yaşlılardan para alma uygulamasına son vermesi gerektiğini belirten Sarıbal, şunları kaydetti:

"Öncelikle yaşlılardan 15 lira almaya son verin. Yaşlılarımızın, tıpkı diğer büyük şehirlerde olduğu gibi, nüfuz cüzdanlarını göstererek, belediyeye ait otobüs, özel halk otobüsü ve Bursaray'dan faydalanmasını sağlayın. 65 yaş üstü vatandaşlarımız sizin para kaynağınız değil. Sözde atalarını yaşlıları ağızlarından düşürmeyenlerin saygısı 15 TL ile sınırlı.  Büyükşehir Belediyesi bu uygulamanın kaldırılması için 2 yıl önce dava açan Tüketicileri Koruma Derneği'nin başvurusunu 8 celsedir gerekçeler uydurarak sonuçlandırmıyor. Bu mu sizin büyüklerinize saygınız, sevginiz?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.