SON DAKİKA
Hava Durumu

BÇP'den açıklama: İhsaniye Parkı korunsun

Bursa Çevre Platformu, 2015 yılına kadar park olarak kullanılan ancak yol planı nedeniyle kendi haline bırakılan İhsaniye Parkı'nda bir araya gelerek bu alanın korunması çağrısında bulundular.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2019 22:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2019 22:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BÇP'den açıklama: İhsaniye Parkı korunsun

Nilüfer'de bulunan İhsaniye Parkı'nda biraraya gelen grup adına konuşan Bursa Çevre Platformu üyelerinden Murat Demir, "Yol çalışmalarının durduğu 2015 yılından sonra parkta hiçbir şey yapılmamış, inşaat temelleri duruyor. Parkta ağaçlar sulanmamış ve yeşil alanların bakımı yapılmamıştır. Burası olduğu gibi duruyor, park adeta mezbeleye dönmüştür." dedi.

Basın açıklaması öncesinde Nilüfer Belediyesi yetkililerinin kendileriyle görüştüğünü söyleyen Demir, belediye yetkililerinin park alanını tekrar kamunun kullanabileceği bir hale getirmek istediklerini o yüzden kurumuş ağaçları kestiklerini ve çeşitli temizliklere başladıklarını söyledi. Demir, "Nilüfer Belediyesi yetkilileri parkı tekrar kamunun hizmetine, Nilüferlilerin hizmetine sunacaklarının ve yol çalışmalarının çevreye en az zarar verecek şekilde olacağının taahhüdünü verdiler." dedi.

Bursa Çevre Platformu, parktan herhangi bir ağacın kesilmesi veya parktan yol geçirilmesine karşı olacaklarını ve sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. 

Daha önce park olarak kullanılan alan, 2015 yılında Nilüfer Belediyesinin yol geçirmek maksadıyla başlattığı çalışma sonrası sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların tepkisi sonucunda yargıya taşınmış, Bursa 3. İdare Mahkemesi'nin kararıyla yol çalışması durdurulmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.