SON DAKİKA
Hava Durumu

BBC Bursa'ya 'saplanan hançer'i haber yaptı

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Türkçe internet sitesi Bursa'da tartışmaları süren Doğanbey TOKİ konutlarını sayfalarına taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BBC Bursa'ya 'saplanan hançer'i haber yaptı

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Türkçe internet sitesi Bursa'da büyük tartışmalara yol açan Doğanbey TOKİ konutlarını sayfalarına taşıdı.

BBC Türkçe'den Aylin Yazan'ın "Bursa'nın 'istenmeyen konutlarında' yaşamak: 'Doğanbey TOKİ'de yaşadığımı çekinerek söylüyorum'" başlıklı haberi şöyle:

"İstanbul yönünden Bursa'ya doğru ilerlerken azametli Uludağ'ın önünde, şehrin kalbine saplanmış gibi duran TOKİ binaları görünüyor.

2011'de tamamlanan Doğanbey TOKİ konutları o günden bu yana, hem sakinlerinin binalara yönelik şikayetleri, hem de Bursa'nın silüetinde ve dokusunda yarattığı etki ile kentin en çok tartışılan sorunlarından.

Merkez Osmangazi ilçesinde, Kiremitçi, Kırcaali, Tayakadın ve Doğanbey mahalleri üzerine kurulan TOKİ konutlarında yaklaşık 3 bin 200 hane var. Bloklardan 24 tanesi 22 katlı. Proje hak sahiplerine ilk açıklandığında ise binaların 13 katlı olacağı söylenmişti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart seçimlerinde AKP'nin adayı Alinur Aktaş, seçim vaadi olarak yine AKP döneminde yapılmış olan binaları yıkacağını ya da tıraşlatacağını söylüyor."

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.