SON DAKİKA
Hava Durumu

Baykal: Kasım 2018'de seçimlere hazır olalım

CHP Eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri'nin 2018 yılının Kasım ayına alınmasını beklediğini belirterek, bu seçimlere hazırlıksız yakalanmamak gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Baykal: Kasım 2018'de seçimlere hazır olalım

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

CHP Eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP'nin geçmişte sanayi ve işçi kenti Bursa'da istenilen başarıyı yakalayamadığını belirterek, "Ancak referandum sonuçları umut yarattı, bunun işaretlerini verdi. CHP adına Bursa'da bir olgunlaşma süreci var. CHP Bursa'da bir patlama yapmanın eşiğinde. Bursa bu yönüyle Türkiye'nin umudu olmalı" dedi.

Bursa'da Ahmet Orhan ile evlenen, 24. Dönem CHP Antalya Milletvekili Arif Bulut'un kızı Bilge Bulut'un düğünü için geldiği Bursa'da CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Antalya Miletvekili Deniz Baykal, 16 Nisan'da yapılan referandum ve yaklaşan seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Baykal'ın basın toplantısında İl Başkanı Şadi Özdemir, milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, geçmiş dönem milletvekilleri Mehmet Sevigen, Kemal Demirel, İlhan Demiröz ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, il yöneticileri ve bazı partililer hazır bulundu.

16 Nisan'da yapılan referandumda aslında iktidarın istediği sonucun çıkmadığını 'Evet' tercihi ile 'Hayır' tercihi arasındaki farkın bir anayasa değişikliği için istenilen birşey olmadığını dile getiren Baykal, referandumun bir kriz ürettiğini ve ülkede karamsarlığın daha da arttığını söyledi.

Anayasa değişikliği referandumunda 2019 olarak belirtilen seçimlerin daha önce yapılma ihtimali olduğunu ileri süren Deniz Baykal, "Kasım 2018'de büyük bir olasılıkla bu konuda millet bir karar almak durumunda kalacak." dedi.

Referandumun olmadığını, önümüzdeki günlerde vatandaşın önüne bir fırsat geleceğini belirten Baykal, şöyle devam etti:

"Bu belirsizliği, alaca karanlık dönemini, dalgalı buğulu ortamı netleştirmek lazım. Bunu düzelteceğiz, millet düzeltecek. Önümüzde yapılacak seçimler, 'Bu anayasayı bu şekliyle uygulayacağım' diyen kişinin uygulama fırsatını bulup bulamayacağı seçim olacak. Millet 'Helal olsun uygula arkadaşım' diyecek mi demeyecek mi bakalım? Tarihi bir an olacaktır. Bizim siyasi tarihimizin, modern Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinin en kritik, en önemli, en tarihi kararı önümüzdeki günlerde alınacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.