SON DAKİKA
Hava Durumu

Başsavcılıktan MİT şehidi haberine ilişkin açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklanan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç hakkında hazırlanan sevk yazısında "cenaze törenine katılan kişilerin ifşa amacıyla, uzak bir mesafeden gizlice görüntülendiğinin anlaşıldığı" ifadelerine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2020 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2020 00:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Başsavcılıktan MİT şehidi haberine ilişkin açıklama

Odatv'de yayımlanan bir haberde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun ifşa edilmesi soruşturması kapsamında tutuklanan sitenin Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç hakkında hazırlanan savcılık sevk yazısında, "MİT mensubu şehidin cenaze törenine dair fotoğrafta, cenaze törenine katılan kişilerin, ifşa amacıyla, uzak bir mesafeden gizlice görüntülendiğinin anlaşıldığı" iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Odatv Haber Müdürü Terkoğlu ve muhabir Kılınç hakkında hazırlanan sevk yazısında, soruşturmanın detaylarına yer verildi.

"Şehidin MİT'teki görevine ilişkin detaylı bilgiler" 

Sevk yazısında, Odatv internet haber sitesinde 3 Mart'ta yayımlanan haber içeriğinde, MİT mensubu şehidin cenaze töreninden detaylara yer verildiği belirtilerek, haber içeriğinde ayrıca, "şehidin MİT bünyesinde yaptığı göreve ilişkin görev süresi, görev yeri, yaşı, memleketi, aile bilgilerine ilişkin detaylı bilgiler verilmesinin yanı sıra geçmiş döneme ait fotoğraflarına, cenaze töreni ile naaşının defnedildiği şehitliğe ilişkin görüntülere yer verildiği" bildirildi.

Sevk yazısında, söz konusu haber içeriğinde MİT mensubu şehidin faaliyetlerine, görevine, kimliğine ve devletin istihbarat faaliyetlerine ilişkin bilgilere yer verilmesi nedeniyle Odatv sitesinin sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu ve haberi yazan Hülya Kılınç'ın, 2937 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu'nun 27. maddesinde tanımlanan suçu işledikleri iddia edildi.

"Özellikle kayıt altına alındı"

Olaya ilişkin araştırma yapıldığı ve soruşturma konusu haber içeriğinde yer alan görüntülerin incelendiği bildirilen yazıda, şu değerlendirme yapıldı:

"MİT mensubu şehidin cenaze törenine dair fotoğrafta, cenaze törenine katılan kişilerin, uzak bir mesafeden gizlice görüntülendiği anlaşılmıştır. Soruşturmaya konu görüntüleri çeken kişilerin ilgili görüntülerden anlaşıldığı üzere belli bir mesafeden cenaze törenini izleyerek, art niyetli olarak cenaze törenini görüntüye almalarının hayatın olağan akışıyla izah edilmesi mümkün değildir."

Yazıda, cenaze töreninin özellikle kayıt altına alınarak bu yönde kullanılmak üzere gazetecilere bu aşamada tespit edilemeyen kişiler tarafından ulaştırıldığı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.