SON DAKİKA
Hava Durumu

Başsavcılıktan FETÖ'nün 'Mazi'sine açıklama!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik bir soruşturma kapsamında bazı delillerin TÜBİTAK tarafından incelemesinin sürdüğü, ABD'ye gönderildiği iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2019 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2019 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Başsavcılıktan FETÖ'nün 'Mazi'sine açıklama!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) insan kaynakları departmanı soruşturmasında ele geçirilen ve içinde yaklaşık 15 bin 500 kişinin ismine ulaşılan "Mazi" isimli dosya ile aynı USB flash bellekte bulunan ve bundan 12 kat büyüklüğünde yer kaplayan şifreli dosyanın çözülmesi için ABD'ye gönderileceğine dair haberlerine ilişkin açıklamada bulundu. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY ile ilgili yürütülen bir soruşturmada, delillerin incelenmek üzere ABD'ye gönderildiğine dair haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Soruşturmaya konu evraktaki suç delillerinin incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderildiği, inceleme işlemlerine bu kurum tarafından devam edildiği aktarılan açıklamada, delillerin ABD'ye gönderildiği iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca 2017 yılının ocak ayında yürütülen soruşturma kapsamında, ele geçirilen FETÖ'nün 'Mazi' adlı şifreli dosyanın çözümlenmesi için ABD'ye gönderileceği iddia edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.