SON DAKİKA
Hava Durumu

Basri Sönmez vefat etti

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi eski başkanlarından Basri Sönmez vefat etti. Basri Sönmez, yarın Ulucami'de öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Basri Sönmez vefat etti

Bursa'nın büyükşehir statüsüne alınmasından sonra kurulan merkez ilçelerden Osmangazi'de Erhan Keleşoğlu'ndan sonra 1994-1999 yılları arasında ANAP'tan Belediye Başkanlığı yapan Basri Sönmez, 72 yaşında vefat etti.

Uzun süredir kanser tedavisi gören Basri Sönmez'in cenazesi yarın Ulucami'de öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

1994-1999 yılları arasında ANAP'tan Osmangazi Belediye Başkanlığı yapan Basri Sönmez, 2009 Yerel Seçimleri'nde MHP'den Osmangazi Belediye Başkanlığı için yeniden aday olmuş, seçimi AKP adayı Mustafa Dündar kazanmıştı.

Basri Sönmez kimdir?

1945 yılında Bulgaristan'da doğan Basri Sönmez, mimarlığı yanında karikatür sanatçılığı da yapıyordu.

1950'de ailesiyle Türkiye'ye göç ederek Bursa'ya yerleşen Basri Sönmez, İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümünü bitirdi.

Bursa İl İmar Müdürlüğü'nde çalışan ardından Bursa Belediyesi Fen İşleri'ne geçen Sönmez, 1977-1989 yılları arasında 12 yıl Fen İşleri Müdürlüğü yaptı. Bu görevi sırasında çok sayıda kanalizasyon, tarihi çevre koruma, yol, yapı ve drenaj projesinin uygulanmasında emeği geçti.

1989'da Belediyedeki görevinden ayrılarak, Anavatan Partisi'ne (ANAP) katıldı. 27 Mart 1994 yerel seçiminde ANAP adayı olarak Osmangazi İlçesi belediye başkanı seçildi ve Nisan 1999'a kadar bu görevi sürdürdü.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda yönetim kurulu üyeliği, Soğukpınar ve Belediyespor kulüplerinde yöneticilik yaptı. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKTSV), Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD), Güney Marmara Çevre Derneği (GÜMÇED) kurucuları arasında yer alan Sönmez, aynı zamanda TURİNG ve Tarihi Türk Evleri Koruma Derneği üyesi olarak görev aldı.

Basri Sönmez, Haziran 1999'da BTSO tarafından Gemlik'te kurulan Serbest Bölgenin Genel Müdürlüğü'nü de yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.