SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan adayları projelerini anlattı

Bursaspor'un olağanüstü divan kurulu toplantısı, başkan adaylarının katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda başkan adayları projelerini anlattı

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Başkan adayları projelerini anlattı

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda gerçekleştirilen Bursaspor Olağanüstü Divan Kurulu toplantısına, başkan adayları ve yönetim kurullarının yanı sıra 112 divan üyesi katıldı. 

Kurayla belirlenen sıraya göre ilk konuşmayı yapan kulüp başkanı Ali Ay, daha iyi bir başkanlık dönemi için yeniden aday olduğunu belirtti.

28 aydır kulübün başkanlığını yürüttüğünü ve bu süreçte hesap verebilirlik ve şeffaflığa özen gösterdiğini anlatan Ay, şunları kaydetti:

"Sizlerin de takdiriyle önümüzdeki dönemde yeni çalışma arkadaşlarımızla göreve seçilirsek, sizlerle diyalogda daha da başarılı olacağımın sözünü de veriyorum. Bu sezon arzuladığımız sonuçları alamadık ve öz eleştirimizi yaptık. Bugün başka bir vizyonla karşınızdayım. Yeni dönem manifestomuzu ise dört başlık altında topladık, daha profesyonel, daha verimli, daha bilimsel ve daha kucaklayıcı. Daha iyi bir başkanlık dönemi için yeniden huzurlarınızdayım. Her şey Bursaspor için."

Akdemir: Hedefimiz gelirlerin ve gelir getirici projelerin sürdürülebilirliği

Başkan adayı Hüseyin Akdemir ise en büyük taahhüdünün son 5 senede gelmiş geçmiş bütün başkanların yaptıklarını yapmamak olduğunu aktardı.

Hedeflere ulaşabilmek için maddi açıdan güçlü bir Bursaspor'u kısa vadede inşa edeceklerini belirten Akdemir, "Stadyum isim hakkı, kiralanabilir alanların aktif hale getirilmesi, stadyumun gelir getirici diğer alanlarının da pazarlanması faaliyetleriyle ilgili toplam 4 firma ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İnşallah göreve geldiğimizde gerekli anlaşmaları 5 kuruş komisyon ödemeden, Bursaspor'un geleceğini ipotek altına almadan ve Bursaspor'u bu işten en karlı çıkartacak şekilde gerçekleştireceğiz. Bizim asıl hedefimiz ise gelirlerin ve bu tip gelir getirici projelerin sürdürülebilirliği. Mali tablo hakkında borcun vadesi, faiz yükü ve kur yükü hakkında net bir bilgimiz olmamasına rağmen Bursaspor'un borcunun 500 milyon lira olduğunu hesap ederek çeşitli planlar yaptık. Borcu kontrollü bir şekilde orta vadede yük olmaktan kurtarıp, sürdürülebilir bir hale getirmek mali disiplin konusunda ilk hedefimiz." ifadelerini kullandı.

Bozdemir: Her açıdan tatmin edici projemiz var

Başkan adayı Ahmet Bozdemir da başkan olduğu taktirde iyi işler yapacağını, kaybederse de kulübe desteğini sürdüreceğini vurgulayarak, "Birçok projemiz var. Her açıdan tatmin edici projemiz var. İçiniz rahat olsun ama en önemlisi sizlerin sözünü dinlemek olacak. Biz bu borçtan korkmuyoruz. Gereken neyse yapacağız. Ben de gereken desteği vereceğim. Pablo Martin Batalla'nın kalması yönünde çalışmalarımız var. Yönetimimizde yer alan Erkan Kamat abimiz de yardımcı olacak. Ayrıca Özlüce Tesisleri'ni İbrahim Yazıcı Tesisleri olarak değiştirmek istiyoruz. Kimse vefa borcunu ödeyemedi. Biz de bu çalışmayı yaptık." açıklamasında bulundu.

Lemi Keskin: Bursaspor'a can suyu olacak 50 milyon avroyu alacağız

Projelerini slayt eşliğinde sunan başkan adayı Lemi Keskin de yola çıkarken teşhisi doğru koymaya çalıştıklarını anlattı.

Keskin, öncelikle 2017-2018 takımının maliyetini çıkardıklarını, teknik kadro dahil bu takıma 20 milyon 750 bin avro ödendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Gelecek sene hiçbir transfer yapmasak dahi 12 milyon 500 bin avro ödenmek zorunda. Küresel yatırım firması Contec'le anlaştık. Bursaspor'a can suyu olacak 50 milyon avroyu alacağız. Böylece 260 milyon lira borcumuzu azaltmayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediye Stadı ile ilgili satış yetkililerimizi Contec yatırım şirketine devredeceğiz. Bize 50 milyon avroyu verecek, stat isim hakkı satışından da yüzde 10 komisyon alacak. Bu rakam da gayet normal. Bu firma bizim stratejik satış ortağımız olacak. Stat ismimizi pazarlamak için çalışıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.