SON DAKİKA
Hava Durumu

Barcelona saldırısının baş şüphelisi belli oldu

İspanya polisi, Barcelona'da dün düzenlenen, 13 kişinin yaşamını yitirdiği ve IŞİD'in üstlendiği terör saldırısının baş şüphelisinin Musa Ukabir olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2017 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2017 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Barcelona saldırısının baş şüphelisi belli oldu

İspanya polisi, Barcelona'da dün düzenlenen, 13 kişinin yaşamını yitirdiği ve IŞİD'in üstlendiği terör saldırısının baş şüphelisinin Musa Ukabir olduğunu açıkladı.

18 yaşındaki Musa Ukabir'in ağabeyi Driss Ukabir, saldırının ardından gözaltına alınmıştı.

Sputnik'de yer alan habere göre, Ripoll Valisi Jordi Munell, Katalonya TV3 kanalına yaptığı açıklamada, Driss Ukabir'in kimliğinin kayıp olduğunu bildirmek için polis merkezine giderken gözaltına alındığını söyledi.

28 yaşındaki Fas uyruklu Ukabir, kardeşinin kimlik kartını çaldığını düşündüğünü söylerken, söz konusu kimliğin olay yerinde bulunduğu aktarıldı.

Polis, Driss Ukabir ile çok benzeyen Musa Ukabir'in, ağabeyinin kimlik kartıyla minibüsü kiraladığı ihtimali üzerinde duruyor. 

Öte yandan Musa'nın Barcelona'da, Driss'in ise Ripoll'de ikamet ettiği belirtildi.

Şiddet içeren paylaşımlarda bulunmuş

İspanya basınında yer alan haberlere göre Musa, iki yıl önce sosyal medya üzerinden Müslüman olmayanlara karşı şiddet niyeti içeren paylaşımlarda bulunuyordu.

Habere göre Musa, bir sosyal medya platformunda kendisine yöneltilen 'Dünyanın mutlak hakimi olsan ilk gününde ne yapardın?' sorusuna, "Tüm kafirleri öldürür ve sadece Müslümanlara dini sürdürmelerine izin verirdim" diye yanıtladı.

'Saldırıyı 8 kişilik hücre düzenledi'

Bu arada İspanya'da bir yetkili, Barselona'daki saldırının 8 kişilik bir hücre tarafından düzenlendiği ve aynı grubun tüpgaz ile de saldırı planlamış olabileceğini söyledi. Olayın soruşturmasında görev alan Katalan özerk hükümet yetkilisi Joaquim Forn, bugün bir yerel radyoya yaptığı açıklamada "Şu anda öncelik bu kişilerin kimliğine ulaşmak, değişik kişilerin, yani minibüsü tutanlarla kaçanlar arasındaki bağlantıyı bulup kanıtlamak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.