SON DAKİKA
Hava Durumu

Balıkesir'de deprem fırtınası; Bursa'da da hissedildi

Balıkesir ve çevresi bu gece peşpeşe meydana gelen depremlerle sallandı. Bursa, Çanakkale, İzmir, Tekirdağ ve Eskişehir'de de hissedilen depremler korku yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2019 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Balıkesir'de deprem fırtınası; Bursa'da da hissedildi

Merkez üssü Balıkesir'in Altıeylül ilçesi olan 4.6, 4.3 ve 4.0 büyüklüklerindeki depremler bölgede gece yarısı korku yarattı. Depremler Bursa'da da hissedildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı'nın sitesinde yer alan bilgilere göre merkez üssü Balıkesir'in Altıeylül ilçesi olan ilk deprem saat 23.14'te meydana geldi. 4.6 büyüklüğündeki depremi, saat 23.24'te 4.3 büyüklüğündeki sarsıntı izledi. Bu depremlerden sonra saat 23.46'da üçüncü kez sarsılan Altıeylül'de 4 büyüklüğünde deprem daha oldu. Altıeylül'de 1.7 ve 1.5 büyüklüğünde iki küçük sarsıntı daha meydana geldi.

Depremlerin yerin 11, 7 ve 14 kilometre derinliklerinde meydana geldiği belirlendi.

Bursa, Çanakkale, İzmir, Tekirdağ ve Eskişehir'de de hissedilen depremler korku yarattı.

'Sabaha kadar teyakkuzdayız'

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, sabaha kadar teyakkuz halinde olacaklarını belirtti. Telefonla bilgi aldıklarını aktaran Avcı, "Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok, gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Akçaköy ve Ayvacık mahallelerine yakın olduğu tahmin ediliyordu, oralarla da görüştük herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi geldi."

Bursa, Çanakkale, Eskişehir, İzmir ve Tekirdağ'da da hissedildi.

Can ve mal kaybı yok

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Balıkesir'deki depremde can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

Ersoy, TBMM Genel Kurulunda, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kurumların 2020 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürerken, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Balıkesir'de meydana gelen depremle ilgili sorusuna yanıt verdi.

Balıkesir Valisi ile görüştüğünü aktaran Bakan Ersoy, depremden kaynaklı şu an itibarıyla can ve mal kaybının olmadığını ve bu yönde bir beklentinin de bulunmadığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.