SON DAKİKA
Hava Durumu

BAKUT'tan 'Çocuk İşçiler' fotoğraf sergisi

Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT) Fotoğraf Branşı, yeni sergisiyle Türkiye'nin kanayan yarası çocuk işçileri ele aldı. "Bu çocuklardan sadece birkaçını objektiflerimizden size gösterebileceğiz. Farkındalık oluşturmaya bir katkımız olursa ne mutlu bize" diyen BAKUT ekibi, "Çocuk İşler" sergisiyle sanatseverlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2019 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2019 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
BAKUT'tan 'Çocuk İşçiler' fotoğraf sergisi

"Türkiye'de Çocuk İşçi Olmak" adlı rapora göre, ülkede çalışan çocuk sayısı 2 milyona yaklaştı. Çocukların yüzde 78'inin kayıt dışı çalıştırıldığı kaydedilen DİSK Genel-İş raporuna göre, 2016 yılında 56 çocuk iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirdi.

Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü Derneği (BAKUT) Fotoğraf Branşı, yeni sergisiyle toplumsal bir konuyu ele aldı.

Küratörlüğünü Mustafa İpek'in üstendiği Bakut Arama Kurtarma Derneği Fotoğraf Branşı fotoğrafçılarının çektiği "Çocuk İşçiler" fotoğraf sergisi Osmangazi Belediyesi katkılarıyla Ördekli Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluştu.

24 Ocak'a kadar Ördekli Kültür Merkezinde sergilenecek olan Sergi açılışı öncesi konuşma yapan BAKUT  Başkanı Cihat Öz, "Bir yanlışı düzeltmek için öncellikle o yanlışı görebilmek gerekir, umarız ki çocuk işçiler fotoğraf sergisi vicdanlarda, toplumsal duyarlılık ve hassasiyetin artmasına bir nebze de olsa katkı sağlar"dedi.

Ahmet Cüce, Dilşat Yılmaz, Elif Zeybek, Gökhan Sarısakal, Gökşen Yücedağ, Hacer Akan, İzver Dönder, Necla Türemen ve Pervin Karaçam'ın toplam 41 fotoğrafı sergide yer aldı.

Dün (19 Ocak) açılışı yapılan fotoğraf sergisi, Ördekli Kültür Merkezi'nde 24 Ocak'a kadar sanatseverlerle buluşacak. "Çocuk İşçiler" sergisi, 25 Ocak'ta ise Konak Kültür Merkezi'nde fotoğrafseverlerle buluşmaya devam edecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.