SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakanlık siyanürle ölümler için harekete geçti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son günlerde artan ve siyanürle gerçekleşen toplu ölümlere konusunda harekete geçti. Bakanlık siyanürle ölüm olayları ile ilgili araştırma komisyonu kurulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bakanlık siyanürle ölümler için harekete geçti

İstanbul Fatih ve Antalya'daki siyanürlü toplu ölümlerin ardından bugün İstanbul Bakırköy'de benzer bir olayın daha yaşanması üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçerek, siyanür ölümleriyle ilgili araştırma komisyonu kurulduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Fatih'te dört kardeşin, ardından Antalya'da da ikisi çocuk dört kişilik bir ailenin siyanürle ölümünün ardından bugün de benzer bir haber İstanbul Bakırköy'den geldi. Biri çocuk üç kişilik bir aile evinde ölü bulunurken AFAD ekipleri siyanür bulgusuna rastladıklarını açıkladı. Son zamanlarda yaşanan toplu intihar olayları ülke gündemini meşgul ederken, olaylarda intiharın siyanürle gerçekleştirilmesi ise ayrı bir tartışma yarattı.

Olaylar üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı siyanür ölümleriyle ilgili araştırma komisyonu kurulduğunu açıkladı.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak birkaç haftadır gündemde yer alan intihar vakaları karşısında derin üzüntü duymaktayız. Ayrıca bu vakaların kamuoyuyla paylaşım biçimleri, durumu daha hassas bir noktaya çekmektedir.

Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu.

Araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla detaylı bir rapor hâlinde paylaşacağız.

Yaşanan bu üzücü olaylara ilişkin görüntüler mağdur aileleri olduğu kadar toplumu da defaatle yaralamaktadır. Bu nedenle vakalara ait görüntülerin paylaşılmaması konusunda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz.

Derin üzüntü duyduğumuz bu süreçte basın mensuplarımızın da kullanılan dil, video ve fotoğraflarla ilgili üst düzeyde hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.