SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakanlık ekran yüzü çocuklar için harekete geçti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 'Çocuktan Al Haberi Ünlüler' gibi programında ünlenen ve sosyal medyada kısa sürede binlerce takipçi sayısına ulaşan 5.5 yaşındaki Erzurumlu Efecan Koçyiğit (Çitos Efe) gibi ekran yüzü olan tüm çocuklar için harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2017 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2017 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bakanlık ekran yüzü çocuklar için harekete geçti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın oluşturduğu kurulla ekrana çıkan çocukların aileleri ile temasa geçilecek, çocuklara psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek, ekonomik anlamda sömürülmelerine izin verilmeyecek.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, yurtiçi ve yurtdışından binlerce takipçisi olan Efecan Koçyiğit'in özellikle fazla kilolu olması ve her görüntüsünde çikolata, dondurma yemesi, sürekli yemekten bahsetmesiyle birlikte başlatılan kampanyada aile hedef haline geldi. Küçük çocuğun ekrana çıkarılmasının ve sürekli yemek yedirilmesinin çocuk istismarı olduğu savunuldu.

Bunun üzerine harekete geçen bakanlık, bir kurul oluşturdu. Bu kurul, reklam filmlerinde, dizilerde, eğlence programlarında çıkan çocukların durumunu tek tek inceleyecek.

Aile obezite konusunda uyarıldı

Bu kapsamda ilk olarak Erzurumlu Efecan Koçyiğit'in ailesi ile görüşen bakanlık yetkilileri, aileyi özellikle obezite konusunda uyardı. Efecan'ın doktor kontrolünden geçirilmesi gerektiğini belirten yetkililer, ekrana çıkan miniklerin psikolojik olarak da desteklenmesi gerektiğini söyledi. Yetkililer aileden, okullar açıldıktan sonra Erzurum İl Müdürlüğü'ne gelerek görüşmelere başlamalarını da istedi.

'Bakanlık asıl sokakta zorla dilendirilen çocuklarla ilgilensin'

Efecan'ın babası Şahin Koçyiğit ise oğullarının sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ve İstanbul'da tatilde oldukları dönemde özel bir hastanede, Erzurum'da ise Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çocuklarının kilosunu normal seviyeye indirebilmek için çalıştıklarını kaydetti.

Şahin şunları söyledi: "Aile Bakanlığı'nın bizimle ilgili bu girişimini gereksiz buluyoruz. Çünkü biz çocuğuyla çok ilgilenen bir aileyiz. Hem pisikolojisini hem fiziksel sağlığını kontrol altında tutmaya çalışıyoruz. Bu nedenle bakanlık asıl sokakta zorla dilendirilen çocuklarla ilgilense daha mutlu oluruz, hatta destekleriz. Ama tabii ki bilmediğimiz bir nokta varsa da görüşürüz. Erzurum'a döndükten sonra bakanlıktan uzmanlarla görüşeceğiz. Eksik kaldığımız yerler varsa tamamlarız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.