SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakanlık 10 bin ton limon ihracatına izin verdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 10 bin ton limon ihracatına izin verildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bakanlık 10 bin ton limon ihracatına izin verdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız ve bölge milletvekillerimizle yaptığımız istişareler sonucu 10 bin ton limon ihracatının yeniden yapılacağını müjdelemek isterim. Bu konuda kimse kendine paye çıkarmasın. Planlamamızı ihtiyaca göre yaptık. Her zaman olduğu gibi üreticilerimizin ve tüketicilerin yanındayız."

Ticaret Bakanlığının, 7 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğiyle limon ihracatı 31 Ağustos 2020'ye kadar Tarım ve Orman Bakanlığının ön iznine bağlanmıştı.

Ne olmuştu?

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının 11 Mart tarihinden itibaren Türkiye'de de görülmesiyle limona olan talep ciddi şekilde artmıştı. Bunun üzerine Ticaret Bakanlığı, limonda fahiş fiyat artışını engellemek için 7 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğiyle limon ihracatı 31 Ağustos 2020'ye kadar ön izne bağlamıştı. 

Bakanlığın bu adımına rağmen İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirlerde limon fiyatlarında ucuzlama olmamıştı. Tarlada üretilen limon Türkiye'nin limon tüketim sayısının oldukça üzerine çıkmıştı. İhracat ksıtlamasıyla ürünü elinde kalan limon üreticileri ise mağdur olmuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.