SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Selçuk'tan 'rehber kitap' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, rehber öğretmenlere dağıtılan kitaba ilişkin, "Kadınlar üzerinden siyaset yapmanın bırakılması lazım. Kasıtlı ise bunu onaylamamız söz konusu olamaz. Nitekim inceleme başlattık." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bakan Selçuk'tan 'rehber kitap' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, rehber öğretmenler için hazırlanan kitaba ilişkin eleştirilerin içeriğe bakılmadan yapıldığını belirterek, "Kadın baş tacıdır, artık kadınlar üzerinden siyaset yapmanın bırakılması lazım. 150'nin üzerinde resimden sadece ikisinde olumsuz örnek çizim var, ikisi de başı açık çizilmiş. Eğer kasıtlı ise bunu onaylamamız söz konusu olamaz. Nitekim inceleme başlattık." ifadelerini kullandı. 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, 3 yıl önce rehber öğretmenlere hizmet içi eğitim programı kapsamında hazırlanan "Psikososyal Önleyici Destek Programı" kitabında yer alan görsellere yönelik tartışmalara ilişkin açıklamada bulundu.

Birinin söylediği bir sözün içeriğe bakılmadan büyütüldüğünü, gereksiz zaman ve enerji harcandığını belirten Selçuk, şunları kaydetti: 

"Kitabın içeriğini tek tek inceledim. Öncelikle çocuğun gördüğü bir kitap değil. UNICEF ile hazırlanan ve 7 ayrı kitaptan oluşan sette son derece yararlı içerikler var. İçinde başı açık anneler de var, başı açık ve kapalı annelerin bir arada olduğu çizimler de var. Genellikle pozitif örnekler bulunuyor, 150'nin üzerinde resimden sadece ikisinde olumsuz örnek çizim var, ikisi de başı açık çizilmiş. Eğer kasıtlı ise bunu onaylamamız söz konusu olamaz. Nitekim inceleme başlattık. Aksi de olabilirdi, eşit de çizilebilirdi. Bu yapılan, kitapları incelemeden bütünün içinden parçaları cımbızlayarak insanları ayrıştırmaktır. Kadın baş tacıdır, insan baş tacıdır. Artık okumadan, bütünü görmeden detayı eleştirmenin, kadınlar üzerinden siyaset yapmanın bırakılması lazım. Bu çok zor bir şey değil. Kavgaya değil birlikte olmaya ihtiyacımız var."

Ne olmuştu?

BirGün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın rehber öğretmenlere dağıttığı kitapta, çocuklara cinsel istismar ve şiddet uygulayan kadınlar başı açık, şefkat gösteren kadınlar ise türbanlı olarak resmedilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.