SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçeli'den 'Davutoğlu' uyarısı: Her şey biter

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Erdoğan'ın 'Meclis çoğunluğu sağlanamazsa ittifaklar arasında koalisyon düşünülebilir' sözlerine ilişkin, "Bu cumhurbaşkanının, herhangi bir siyasi parti ve onun genel başkanı ile cumhurbaşkanının, yetkisini paylaşması gibi bir anlayış söz konusu değil. Koalisyon yapması söz konusu olamaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2018 22:58
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2018 22:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bahçeli'den 'Davutoğlu' uyarısı: Her şey biter

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı AKP adaylarının "biz MHP'yi neden taşıyalım, güçlü bir AK Parti'yi yaratalım" diye konuştuğunu belirterek, "Sayın Recep Tayip Erdoğan Bey'i destekleyeceğimizi ifade etmişiz. Hal böyle olunca yürütmenin başı, seçildiği takdirde Recep Tayyip Erdoğan'dır. Hükümeti nasıl kuracaksa kurar, o onun işi. Ahmet Davutoğlu'nun hatalarını yaparlarsa her şey biter" dedi.

Habertürk TV canlı yayınına katılan Bahçeli, "MHP'nin yok farz edilmesini kabul edilemeyiz. Bizi kimse kullanamaz, satın alamaz." ifadelerini kullandı. Bahçeli, "TBMM içerisinde güçlü bir MHP'nin temsil edilmesini istiyoruz. Onun için gayret gösteriyoruz. Cumhurbaşkanı hükümeti nasıl kuracaksa kurar, o, onun bileceği iştir ama MHP, bugüne kadar ki çabalarında cumhurbaşkanlığı sisteminin içerisinde bakan veya cumhurbaşkanlığı yardımcıları olarak herhangi bir talep düşünemez, aklına da getiremez. Bu manada bizi de kimse Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin oluşmasındaki Cumhur İttifakı'nda kullanamaz, satın alamaz." dedi. 

"Bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımız, ihanetin Mecliste temsiline imkan tanıyan her türlü oyunun farkına vararak kendi davasını, MHP'nin varlığını kimseye ezdirmemeli, kimseye satmamalı." diyen Bahçeli, "Onun için hepsine çağrıda bulunuyorum, bu seçimde yeni bir sürece giriyoruz, bu süreç Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'dir. Burada güçlü bir MHP olarak Mecliste olmak istiyoruz. Birtakım çevrelerin 'Barajı aşarlar, aşmazlar' tartışmalarına artık yeter, MHP üzerinde böyle bir yorum yapmayın." ifadelerini kullandı.

Yeni hükümet sistemine ilişkin konuşan Bahçeli şunları kaydetti:

"Yeni hükümet sistemi Cumhuriyet tarihimizin üçüncü evresidir. Rejim değişikliği değil, sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliğinde anayasa ve halk oylamasıyla temeli oluşan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Ondan sonra Anayasa'da, başka yerde ne yazıyorsa yazsın, buradan itibaren başlatmak lazım."

"MHP'nin buna ihtiyacı yok"

Bahçeli, AKP'nin Yenikapı mitingine Tansu Çiller'in katılmasını da değerlendirerek, ''Türkiye'nin maalesef siyasi kültürü bu yöne gitmiş. Kimse olumlu ve geleceğe yönelik bir şey düşünmüyor. Kimsenin haysiyeti ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Gidebilir. Bizi de davet ettiler. Bu miting AK Parti'nin mitingidir. Benim bir katkım yok bu mitinge. Cumhur ittifakı demek iki ayrı partiyi birbirinden tamamen soyutlayarak yorumlarsanız böyle bir toplantıya bizim katılmamız bize ne kazandırır. Geldiler, büyük alkış aldılar gittiler. MHP'nin buna ihtiyacı yok'' dedi.

"Koalisyon yapması söz konusu olamaz"

Bahçeli, Erdoğan'ın 'Meclis çoğunluğu sağlanamazsa ittifaklar arasında koalisyon düşünülebilir' sözlerinin sorulması üzerine, ''Bu cumhurbaşkanının, herhangi bir siyasi parti ve onun genel başkanı ile cumhurbaşkanının, yetkisini paylaşması gibi bir anlayış söz konusu değil. Meclis'te uzlaşı içerisinde faaliyetlerimi sürdürürken, beklenen orana ulaşamadıysa bir takım faaliyetlerini yerine getirebilmesi için destek arayabilir. Bu koalisyon değil bir uzlaşma, işbirliği olabilir. Koalisyon yapması söz konusu olamaz. 'koalisyon ifadesinin kullanılması da doğru değildir'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.