SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahçeli: Artık ittifak arayışımız kalmamıştır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Parti olarak 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2018 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2018 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bahçeli: Artık ittifak arayışımız kalmamıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinin Şartlı İndirimi tekliflerinin arkasında olduklarını söyledi.

Bahçeli, Mahalli İdareler Seçimlerine ilişkin, "Parti olarak 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerine yönelik herhangi bir ittifak beklentimiz, ittifak arayışımız, ittifak niyetimiz geldiğimiz bu aşamada artık kalmamıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından özetler şöyle:

- Verdiğimiz sözü unutmayız, umutları yeşertip sonradan da solmasına göz yumamayız; tutarlıyız. Ne söylediysek arkasında dururuz, neyi teklif ettiysek arkasında dururuz. Başımızı öne eğecek, yüzümüzü kara çıkaracak, kimyamızı bozacak hiçbir ilişki ağının içinde olmadık, olmaya da merakımız yoktur. 

- TBMM'ye sunduğumuz kanun teklifi mana ve muhtevası olarak af değildir. Bazı suçlardan indirimle ilgili kanun teklifidir. Toplam 7 maddeden oluşmaktadır. Şartlı indirim yapılmasını, cezası kalmayan hükümlü ve tutukluların salıverilmesini teklif ettik. Kanunn teklifimizin 3. maddesinde hangi suçları istisna tuttuğumuz gayet açık ve aşikardır. Yanındayız, arkasındayız. Seçim beyannamemizde ne dediysek onu seslendiriyoruz. Gevşeme yok, vazgeçme yok, geri dönüş yok. 

- Bu teklifi cezaevleri boşalsın diye vermedik. Kanayan, kangrene dönmesi an meselesi olan bir yaraya parmak bastık. Cezaevi şartlarını gündeme taşıdık. Muhtemel kalkışma ve çatışmalara dikkat çektik. Risk ve tehlikelere vurgu yaptık. Çok şey mi istedik? Konuşmayalım mı, düşünmeyelim mi, kaygılanmayalım mı, görüşlerimizi dile getirmeyelim mi? 

- Ne diyor vatan şairimiz:

Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? 
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! 
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! 
Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! 

- Ya ne dediğimizi anlamıyorlar, ya da safa yatıp havayı bulandırıyorlar. Sürekli itiraz ve tepki gösterenler; KHK ile 1 Temmuz 2016'da denetimli serbestlik ve infaz sisteminin kanunlaştığından haberdarlar mıdır? 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.