SON DAKİKA
Hava Durumu

Azerbaycan ve Ermenistan ateşkeste anlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan'ın ateşkes konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu. Ateşkesin bugün (10 Ekim Cumartesi) 12.00 itibariyle yürürlüğe gireceği belirtildi. 

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2020 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2020 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Azerbaycan ve Ermenistan ateşkeste anlaştı

Taraflar, dün Moskova'da Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarını bir araya getiren toplantıda kararı aldı. Anlaşmaya göre taraflar birbirleriyle tutsaklarını da takas edecek ve cenazeleri iade edecek. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuk yaptığı toplantı yaklaşık 10 saat sürdü Rusya Dışişleri Bakanı, alınan kararı sabah 3 sularında duyurdu. 

Rusya'nın bir numaralı diplomatı, bölgedeki insani operasyonlar için Uluslararası Kızıl Haç'ın aracı olacağını belirtti.

Uluslararası hukuka göre Azerbaycan'a ait olan Dağlık Karabağ etnik Ermeniler tarafından yönetiliyor. Taraflar uzun yıllardır bu bölge için sık sık karşı karşıya geldi.

27 Eylül itibariyle başlayan çatışmalarda Bakü, 31 Azerbaycanlı sivilin öldürüldüğünü belirtti. Dağlık Karabağ'daki de-fact Ermeni yönetim de 376 askeri personel ve 22 sivilinin öldürüldüğünü bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.