SON DAKİKA
Hava Durumu

Ayvalık ve Ayvacık'ta denizin rengi değişti

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde denizin rengi henüz bilinmeyen bir nedenle değişti.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2019 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2019 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ayvalık ve Ayvacık'ta denizin rengi değişti

Alınan bilgiye göre, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Ali Çetinkaya Mahallesi sahilinde yürüyüş yapan vatandaşlar, denizin renginin sarıya döndüğünü fark edince durumu yetkililere bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen belediye ekipleri, denizden numune alarak laboratuvara gönderdi.

Sarı renkli tabakanın, denizden geçen bir yük gemisinin deposunu temizlemesinin ardından ortaya çıkma ihtimali üzerinde duruluyor.

Ayvacık'ta da deniz rengi değişti

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde de sahilde oluşan sarı renkli tabaka, vatandaşları tedirgin etti. Bölgede inceleme yapan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerince sudan alınan numune, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde ilgili bölüme gönderildi.

Ayvacık İlçe Belediye Başkanı Mesut Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu tabakanın her yıl oluştuğunu belirterek, "Bu sarı tabakanın bölgedeki zeytin ve çam ağaçlarından düşen polenlerden kaynaklandığını düşünüyoruz. Her yıl 3-4 gün süren bir renk değişimi bazı bölgelerde olabiliyor. Korkulacak veya endişe edilecek bir durum söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşayan Suat Güney de denizdeki renk değişimine şaşırdığını anlatarak, "İlk defa böyle sarımtırak bir oluşum gördüm. Deniz üzerinde yaklaşık bir metreye varan bir genişlikte bu sarı tabaka oluşmuş. Şaşırdık açıkçası. İnşallah kısa sürede bu tabaka yok olur ve denizimiz tekrardan eski haline döner." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.