SON DAKİKA
Hava Durumu

AYM'den Enis Berberoğlu için ikinci ihlal kararı

Anayasa Mahkemesi Enis Berberoğlu hakkında daha önce verilen ihlal kararının uygulanmadığı gerekçesiyle yapılan ikinci başvuruda yeniden ihlal kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AYM'den Enis Berberoğlu için ikinci ihlal kararı

CHP'li Enis Berberoğlu, MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a verdiği iddiasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından yargılanan, ancak yeniden milletvekili seçilmesine karşın yargılaması durdurulmayan Berberoğlu'nun mahkumiyet kararı TBMM'de okununca milletvekilliği düşürülmüştü.

Berberoğlu, bunun üzerine Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Yüksek Mahkeme, Berberoğlu'nun seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine 17 Eylül 2020'de karar vermişti. AYM, ihlalin giderilmesi için Berberoğlu hakkındaki yargılamanın durdurulması talebiyle kararın örneğini İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

Ancak 14. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin yerindelik denetimi yaptığın öne sürerek "karar verilmesine yer olmadığına" hükmederek, AYM kararını uygulamamıştı.

Bunun üzerine Berberoğlu'nun avukatı Yiğit Acar, yeniden AYM'nin kapısını çalmıştı.

Anayasa Mahkemesi, başvuruyu yeniden gündeme aldı. Bugün yapılan görüşmede, Berberoğlu'nun "Anayasa Mahkemesi ihlal kararının gereğinin yerine getirilmemesi nedeniyle seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiği" iddiasını yeniden yerinde bularak bir kez daha oybirliğiyle 'ihlal' kararı aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.