SON DAKİKA
Hava Durumu

Atilla Dorsay Bursa'da by-pass ameliyatı oldu

Sinema eleştirmeni, gazeteci-yazar Atilla Dorsay, göğüs ağrıları nedeniyle gittiği Özel Medicana Bursa Hastanesi'nde by-pass ameliyatı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2020 22:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2020 22:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Atilla Dorsay Bursa'da by-pass ameliyatı oldu

Sinema eleştirmeni, gazeteci-yazar Atilla Dorsay, göğüs ağrıları nedeniyle gittiği Özel Medicana Bursa Hastanesi'nde by-pass ameliyatı oldu. 81 yaşındaki T24 yazarı Dorsay'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Özel Medicana Bursa Hastanesi Genel Müdürü Remzi Karşı, Atilla Dorsay'ın durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, Dorsay'ın 7 Ağustos'ta göğüs ağrıları ile hastaneye başvurduğunu, yapılan tetkiklerde koroner arter hastalığı teşhis edilmesi üzerine ameliyata alındığını bildirdi.

Atilla Dorsay'a Medicana Bursa Hastanesi'nde Prof. Dr. Serdar Ener ve ekibi tarafından başarılı bir kalp ameliyatı yapıldığını ifade eden Dr. Remzi Karşı, ''Göğsünde ağrı şikâyeti ile hastanemize başvuran Atilla Dorsay'a Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Aysel Aydın Kaderli tarafından anjiyografi işlemi yapıldı. Kalp Konseyinde cerrahi tedavi kararı verilen hastamıza koroner by-pass ameliyatı yapılarak 6 damarı değiştirildi. Başarılı geçen ameliyat sonrasında yoğun bakımdan çıkarılarak odasında tedavisi sürdürülen Atilla Dorsay eskisinden daha sağlıklı olarak yazılarına ve kitap çalışmalarına devam edecektir" dedi.

Atilla Dorsay da, kendini iyi hissettiğini, izleme/tedavi için yaklaşık bir hafta Bursa'da kaldıktan sonra İstanbul'a döneceğini ve ardından yazılarına başlayacağını söyledi.

Atilla Dorsay kimdir?

1939 yılında İzmir'de doğan Atilla Dorsay, Galatasaray Lisesi ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki M.S.Ü.) Yüksek Mimarlık bölümünden mezun oldu. Cumhuriyet'te 27 yıl sürekli yazdıktan sonra Milliyet ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde yazdı. En son olarak Sabah'ta yazmaya başladı. Tarihî Emek Sineması'nın yıkılması üzerine 8 Nisan 2013 tarihinde bu gazeteden ayrıldı. Atilla Dorsay yazılarına haftalık olark T24 sitesinde devam ediyor.

Dorsay, sinema dışında yemek kültürü, şehircilik ve yaşam kültürü üzerine yazılar yazarak kitaplaştırdı. İKSV yürütme kurulu ve SİYAD kurucu üyesi ve Onursal Başkanı olan Atilla Dorsay, aynı zamanda müzikle de ilgileniyor. 1986'dan bu yana TRT 2'de sinema üzerine programlar yapan Dorsay, ayrıca o yıldan 1995'e kadar dokuz yıl boyunca TRT Radyo 3'te müzik programları yaptı. Daha sonra bir süre, atv'de yayınlanan Yaşamdan Dakikalar adlı haftalık söyleşi programında yer aldı.

Çeşitli festival ve yarışmalarda jüri üyeliği yapan yazar, FIPRESCI (Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu)'nun Türkiye temsilcisi. 1979'da çevrilen "Vatandaş Rıza" adlı bir de film senaryosu yazan, sadece Yeşilçam değil, dünya sinemalarını da yakından izliyor. Bugüne kadar 40'tan fazla kitap yazmıştır.

Çoğu sinemayla ilgili olmak üzere bugüne dek 40'tan fazla kitap yazan Atilla Dorsay, Türk sineması eleştirilerini, yemek kültürü, şehircilik ve yaşam kültürü üzerine yazılarını ayrı kitaplarda topladı. Dorsay'ın, Legion d'Honneur-Palmes Academiwues Nişanı, TDK Basın Ödülü, İstanbul, İzmir ve Antalya festivalleri Emek Ödülü gibi birçok ödülü bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.