SON DAKİKA
Hava Durumu

Artvin Valiliği mahkeme kararını tanımadı

Artvin Valiliği tarafından etkinliğe birkaç gün kala engellenen Barış Atay'ın "Sadece Diktatör" adlı oyunu için Halkevleri dava açmıştı. Açılan davada oyunun engellenmesi kararına karşı mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak Artvin Valiliği mahkemenin kararını tanımayarak oyunun sahnelenmesini engelledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2018 01:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2018 01:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Artvin Valiliği mahkeme kararını tanımadı

Barış Atay, 'Sadece Diktatör' adlı oyununu 12 ve 14 Ocak tarihlerinde Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde sahneleyecekti. Artvin Halkevi tarafından düzenlenen oyunun gösterimine Artvin Valiliği izin vermiş, ancak oyun, etkinliğe sadece birkaç gün kala Artvin İl Özel İdaresi tarafından engellenmişti.

Halkevleri tarafından açılan davada "Sadece Diktatör" oyunun engellenmesine yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Artvin Valiliği, Rize İdare Mahkemesi'nin aldığı yürütmeyi durdurma kararının tanımayarak oyunun sahnelenmesini engelledi.

Tiyatro ekibi ve izleyiciler oyunun oynanacağı salon önünde polis barikatı ile karşılaştı. Hiçbir mülki amire ulaşamayan yurttaşlar, salon önünde yaşanan hukuksuzluğa tepki gösterdi.

"Faşizm böyle yükselir"

Barış Atay, iznin kaldırılmasına dair yaptığı açıklamada "Faşizm böyle böyle yükselir. Eğer biz bu engellemelere karşı çıkmazsak yarın hiçbir şey izleyemeyeceksiniz" dedi. Atay, Sadece Diktatör'ü oynatmamak adına "Aile Arasında" filminin gösteriminin de yapılmadığını duyurdu.

Barış Atay, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "#SadeceDiktatör'ü oynatmamak adına "Aile Arasında" filminin gösterimi de yapılmadı. Salon bugüne özel kapatıldı. Faşizm böyledir, sustukça baskı yayılır, sıradanlaşır, bir gün; muhalif, politik olmasına bakılmaksızın bütün sanat eserleri yasaklanır. Susma!"    dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.