SON DAKİKA
Hava Durumu

'artı FESTİVAL' ile Bursa tiyatroya doyacak

Nilüfer Belediyesi'nin Bursa'da 2008 yılından bu yana düzenlediği Nilüfer Tiyatro Festivali artık 6 aylık sezona yayılacak. Kasım ayından itibaren seçkin 17 oyun Nilüfer sahnelerinde tiyatro tutkunları ile buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2019 23:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2019 23:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'artı FESTİVAL' ile Bursa tiyatroya doyacak

Nilüfer'de tiyatro keyfi artık sezon boyunca yaşanacak. Nilüfer Belediyesi'nin 2008 yılından bu yana düzenlediği Nilüfer Tiyatro Festivali bu yıldan itibaren 6 aya yayılarak devam edecek.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, Kasım ayında başlayıp 2020 Nisan ayına kadar sürecek olan sezon boyunca her ay festival oyunlarını Nilüfer'in farklı sahnelerinde tiyatroseverlerin karşısına çıkaracak.

Tiyatro severlerin, oyunları belli bir döneme sıkışmadan izleyebilmeleri için yapılan planlama festival tadını tüm sezona yaymayı amaçlıyor.

17 oyun izleyici ile buluşacak

Festival kapsamında sahne almak isteyen tiyatro topluluklarına Nilüfer'in sahneleri açıldı. Bu amaçla artı FESTİVAL'e toplam 68 tiyatro topluluğu 87 oyunla başvurdu. Seçici Kurul 17 oyunun artı FESTİVAL kapsamında sahnelenmesine karar verdi.  

Belirlenen yerli ve yabancı 17 oyun,  Kasım ayından 2020 yılı Nisan ayına kadar Nilüfer sahnelerinde tiyatro tutkunları ile buluşacak. Biletleri 50 ile 25 TL arasında değişen artı FESTİVAL, sanatseverlere farklı oyunları izleme şansı verecek.

Genco Erkal'ın oynadığı "Bir Delinin Hatıra Defteri", Rutkay Aziz ile Dolunay Soysert'in oynadığı "Güneyli Bayan", Esra Dermancıoğlu ve Halil Babür'ün rol aldığı "Klan", Betül Arım'ın oynadığı "Dışarıda Hiçbir Şey Var"  gibi sevilen oyunlar,  artı FESTİVAL kapsamında Nilüfer'de tiyatro tutkunları ile buluşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.