SON DAKİKA
Hava Durumu

Artı Festival'de 'Güneyli Bayan' ayakta alkışlandı

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Artı Festival'de usta oyuncular Rutkay Aziz ve Dolunay Soysert "Güneyli Bayan" ile tiyatro severlerin karşısına çıktı. Amerikalı yazar Lillian Hellman'ın yaşam öyküsünün, tarihsel gerçeklere dayandırılarak sahnelendiği oyun ilgiyle izlendi. Usta oyuncular Dolunay Soysert ve Rutkay Aziz'in performansları ayakta alkışlandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 22:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 22:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Artı Festival'de 'Güneyli Bayan' ayakta alkışlandı

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Artı Festival, tiyatro severleri birbirinden değerli oyunlarla buluşturmaya devam ediyor. Artı Festival kapsamında bu defa 'Güneyli Bayan' izleyici ile buluştu.  

Bilgesu Erenus'un yazdığı, usta oyuncular Rutkay Aziz ile Dolunay Soysert'in rol aldığı,  Rutkay Aziz'in aynı zamanda yönettiği oyun büyük ilgi gördü.

Nâzım Hikmet Kültürevi'nde sahnelenen oyun, Amerika'da sert anti komünist rüzgarların estiği, komünizm korkusunun paranoya aşamasına ulaştığı 1950'li yıllarda sorguya çekilen aydın ve sanatçıların ruh halini ele alıyor.

Amerikalı yazar Lillian Hellman'ın yaşam öyküsünün, tarihsel gerçeklere dayandırılarak sahnelendiği oyun ilgiyle izlendi. "Güneyli Bayan"da, yaşadığı dönemde gösterdiği güçlü duruşuyla kendine hayran bırakan Lillian Hellman'ın savaşı başka bir açıdan gözlemleniyor.

Oyunun sonunda izleyiciler, usta oyuncular Dolunay Soysert ve Rutkay Aziz'i performanslarından dolayı ayakta alkışladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.