SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç: Kaftancıoğlu'na tahammül edeceksiniz

Bülent Arınç: Canan Kaftancıoğlu'na tahammül etmek zorundasınız. Ahmet Türk'ün terörle alakası yoktur.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2019 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Arınç: Kaftancıoğlu'na tahammül edeceksiniz

Eski AKP Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Habertürk'te yayımlanan programda özellikle Cumhur İttifakı'nda tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na beş ayrı davadan verilen hapis cezalarıyla ilgili soruya yanıt veren Arınç, PKK yöneticilerinden Sakine Cansız ve iki arkadaşının Paris'te öldürülmesiyle ilgili sözlerinin de arkasında olduğunu söyledi. Arınç "Devlet adam öldürmez. Devlet yakalar alır getirir mahkemeye verir. Susturucuyla adam öldürmez" dedi.

Kaftancıoğlu'nu sevmediğini, beğenmediğini, yazdıklarına katılmadığını belirten Bülent Arınç, "Ben bir hukukçuyum, bu mesajlar toplumu infiale sürükleyecek olsa, 2013'te bir soruşturma açardı savcılarımız. Ama üzerinden 6 yıl geçtikten sonra dava açılıp hemen 2-3 celsede karar veriliyorsa buna nasıl bakmak lazım?" ifadelerini kullandı.

"TAHAMMÜL ETMEK ZORUNDAYIZ"

Arınç, "Verilen kararın iyi ya da kötü olduğunu söylemekten uzağım. Kaftancıoğlu'nu sevmiyor olabiliriz. Seçimi kazandı bir kahraman haline getirdiler. Attığı mesajların hiçbirisine katılmıyorum. Ama ifade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız" dedi.

"AHMET TÜRK'ÜN TERÖRLE ALAKASI YOKTUR"

Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyım atanmasına değinen Arınç, kayyum kararlarının yasal olduğunu söyledi.

Arınç şu ifadeleri kullandı:

"Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk'ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. Ahmet Türk'ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir." (Odatv.com)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.