SON DAKİKA
Hava Durumu

Apronda namaza durdular uçak rötar yaptı

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda önceki akşam saat 18.00'da Trabzon gitmek üzere havalanacak olan uçak, bazı yolcuların apronda namaza durmasından dolayı rötar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2017 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2017 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Apronda namaza durdular uçak rötar yaptı

Önceki akşam 18.00 Trabzon uçuşunu yapmak için Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan kalkacak olan uçak, namaz kılan yolcuları beklemesinden dolayı rötar yaptı. Namaz kılanlar, piste serdikleri seccadelerle namazlarını kıldıktan sonra uçağa binmelerinden sonra kalkış yaptı.

Sosyal medyada havacılık platformu olarak bilinen "HavaSosyalMedya" hesabı olayı Twitter'dan bir paylaşımla duyurdu.

Hesaptan yapılan açıklamada, "Dün akşam 18.00'de Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan (SAW) kalkması planlanan , TC-JFK kuyruk tescilli TK7434 sefer sayılı İstanbul-Trabzon (TZX) uçağı, namaz kılan yolcuları beklemesiyle beraber rötarlı şekilde kalktı" denildi.

Havacılık uzmanları, apronda yaşanan bu durumun uçuşlar ve havaalanı güvenliği açısından sorun teşkil ettiğine dikkat çekerken, birçok ilahiyatçı, namazın seferi olunmasından dolayı uçağın içinde oturur vaziyette de kılınabileceğini ya da kazaya bırakılabileceğini hatırlattılar.

Seferilik nedir?

İslam'daki seferilik kavramına göre, yolculuk yapan Müslümanlar, oturdukları yerde namazlarını kılabildiği gibi uygun olmayan koşullarda namazlarını kazaya bırakarak daha sonra kılabiliyor.

İşte Twitter'da HavaSosyalMedya hesabından yapılan o paylaşım:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.