SON DAKİKA
Hava Durumu

Apolyontlu Rumlar Gölyazı'da ayin yaptı

Nilüfer Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde restore edilerek kültürevi olarak hizmet veren Gölyazı'daki Aziz Panteleimon Kilisesi'nde, Yunanistan'dan gelen Gölyazı kökenli Rumlar, koruyucu aziz Panteleimon'un bayram günü olan 27 Temmuz tarihinde ayin töreni düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2019 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2019 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Apolyontlu Rumlar Gölyazı'da ayin yaptı

Nilüfer Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restorasyonu gerçekleştirilen ve yenileme çalışmalarının ardından Gölyazı Kültürevi olarak hizmete açılan eski Gölyazı Aziz Panteleimon Kilisesi'nde, koruyucu aziz Panteleimon'un bayram günü olan 27 Temmuz tarihinde ayin düzenlendi.

Bursa Valiliği'nin izniyle düzenlenen ayin, Bursa Metropolitliği başında bulunan ve Heybeliada Manastırı Baş Rahibi Erithron Piskoposu Kirillos tarafından gerçekleştirildi. Ayine, Yunanistan'ın Kastoria (Kesriye) Apolyontlular Derneği ve Kavala Bursalılar Derneği'nin yanı sıra Selanik, Drama, Serez, Atina ve İstanbul'dan gelen çok sayıda Gölyazı kökenli Rum katıldı.

Erithon Psikoposu Kirillos, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Valiliği'ne misafirperverliği ve kültürel miras varlıklarına gösterdikleri önem için teşekkür etti. Apolyontlu Rumlar'ın anısına dualar okuyan Kirillos, halklar arasındaki temaslar, ziyaretler ve diyalogun önemini de vurgu yaptı.

Nilüfer'in görkemli anıtlarından biri olan Gölyazı'daki Aziz Panteleimon Kültürevi, 2009 yılında Nilüfer Belediyesi tarafından aslına uygun bir şekilde restore edildi. 2014 yılından bu yana kültürevi olarak hizmet veren tarihi yapı, her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Nilüfer'in en iyi korunan anıtlarından biri olan yapı,  Gölyazı (Apolyont) yerleşiminin tarihi önemi ve kültürel miras zenginliğini de temsil ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.