SON DAKİKA
Hava Durumu

Antik kent üzerindeki Özdilek AVM'de mühürleme

Myrleia Antik Kenti üzerine Tesco Kipa tarafından inşa edilen ve daha sonra binayı satın alan Özdilek tarafından imar barışından yararlanılarak açılan AVM'de bulunan oyun ve eğlence merkezi, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Mudanya Belediyesi'nce mühürlendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2020 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2020 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Antik kent üzerindeki Özdilek AVM'de mühürleme

Mudanya Belediyesi; 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde Tesco Kipa tarafından yapılan ve yeri satın alan Hüseyin Özdilek tarafından 2018 Seçimleri öncesinde çıkarılan "İmar Barışı"ndan yararlanılarak açılan Özdilek Alışveriş Merkezi'nde bulunan oyun ve eğlence yerini, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle mühürledi. Yargı süreci devam ederken, "imar barışı" başvurusu yapılarak, yapı kayıt belgesi alınan AVM'de bulunan eğlence merkezi, ilgili yönetmeliğin 32. maddesine istinaden kapatıldı. Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri aynı AVM'de bulunan kafe ve market depoları için de mühürleme tebligatı yaptı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, AVM'nin arkasında bulunan umuma açık eğlence yerlerinin ruhsatta yer almaması ve her birime ayrı ruhsat alınma şartlarında eksiklik bulunması nedeniyle mühürleme işlmi yaptıklarını söyledi. Myrleia antik kenti için yasaların verdiği yetkiler çerçevesinde haklarını kullandıklarını belirten Türkyılmaz, şunları söyledi:

"Yapı Kayıt Belgesi ile işletme ruhsatı alınan AVM ile ruhsat üzerindeki diğer faaliyet konuları kısmında oyun yeri ve kafe hizmeti bulunmadığından, ruhsat taleplerinde bu işletmeye ilişkin bir beyanları olmadığından kapatma işlemini gerçekleştirdik. Umuma açık eğlence yerlerine ruhsat verilirken emniyet görüşünün alınması gerekir ancak böyle bir görüş alınmamış, böyle bir talepleri de ruhsat başvurularında yoktur. Faaliyet konusu içerisinde bulunmadığından kafe ve depo alanları için de ayrı ayrı ruhsat gerektiğinden mühürleme işlemi yapılacak. Yine, tarihin üzerine yapılan bu alışveriş merkezinin kapatılması için Myrleia Antik Kenti Platformu ile birlikte başlattığımız hukuk mücadelesini de sürdürüyoruz. Mudanya'nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia'ya hep birlikte sahip çıkacağız. İnanıyorum ki sonunda kazanan Mudanya olacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.