SON DAKİKA
Hava Durumu

Antalya Belediye Başkanı Akaydın'ın suçladığı CHP'li kim?

CHP'de entrika siyaseti yaşandığı iddialarıyla gündeme gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, entrika yapmakla suçladığı 'Büyük Ağabey'in Deniz Baykal olduğunu açıkladı. Akaydın ayrıca Baykal'ın bölücü olduğunu da söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2012 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2012 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Antalya Belediye Başkanı Akaydın'ın suçladığı CHP'li kim?

SKY 360 TV'nin sorularını yanıtlayan Akaydın, entrika, mobbing ve yıldırma siyaseti yaşadığını ifade ederek, bunu yapanın büyük ağabey yani Baykal olduğunu açıklkadı.

Mustafa Akaydın şu açıklamalarda bulundu: "Üç yıldır tarif edilemez bir işkence yaşatıldı. Bölücü politikaların CHP ve genel başkana çok büyük zarar verdiğini düşünüyorum. Antalyalı Genel Başkan Yardımcısı (Atilla Emek) ile dün görüştüm. Baykal'ın siyasete girdiği 1973'ten beri partide entrika ve hizip var. 'Küçük olsun benim olsun. Biat etmiyorsa ona ceza veririm' anlayışı var. Bu nedenle Ecevit 1980 sonrası, Erdal İnönü ise daha sonraki yıllarda partinin başında olmak istemedi.

Kılıçdaroğlu'nun tek kusuru kibarlığı. Bu kibarlığı nedeniyle seçimlerde Antalyayı büyük ağabeye teslim etti. 'Antalya senindir' denildi Antalya 3.5 yıldır ıstırap çekiyor.

Bu asalak zihniyetin partiden temizlenmesi gerek. Genel seçimlerde bu zihniyet olmasa oylar yüzde 30'un üzerine çıkacaktı. Birçok partili sandığa gitmedi ya da MHP'ye oy verdi. Çünkü büyük ağabey ve müritleri aleyhte çalıştı. Seçimlerde hep Baykal'ın yanında durdum ama sürekli kendisinden genel başkan aleyhinde mesajlar aldım. Etnik ve mezhepsel bölücülük konuları gündeme getirildi. Ortanca ağabey (Osman Kaptan) parti yönetimini mezhepsel yönden eleştirdi. Ben bu açıklamalarımla partimin önünü açıyorum, entrikacıları temizleyin diyorum.

BAYKAL AYAĞA BİLE KALKMADI

Baykal'a 'bölücü' suçlamasında da bulunan Akaydın, "Genel Başkan aleyhinde konuşma cesaretini buluyorlar. Genel Başkan kurultayda 'Hepiniz ayağa kalkın' diyor, 20 bin kişi ayakta. Sadece birkaç kişi oturuyor. Büyük ağabey, kızı, ortanca ağabey, iki belediye başkanı. Yakışıyor mu bu partiye? İşte bölücüler" dedi.

Baykal'ın seçim döneminde Kılıçdaroğlu'na kendisi için milletvekilliği ricasında bulunduğunu belirten Akaydın, Kılıçdaroğlu'nun ricayı doğruladığını kaydetti. Bu teklifi deneyimli bir partiliye sorduğunda, "Bunun siyasi taktik olduğunu, eğer bir belediye başkanı ayağına dolanıyorsa, milletvekili vaadiyle listeye konulduğunu söylediğini" aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.