SON DAKİKA
Hava Durumu

Anadolu'nun ilk sağlık müzesi gün sayıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Anadolu'nun ilk sağlık müzesi olma özelliği taşıyacak Bursa Sağlık Tarihi Müzesi, açılış için gün sayıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2018 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Anadolu'nun ilk sağlık müzesi gün sayıyor

Pınarbaşı Mahallesi'nde hazırlıkları devam edilen müzede CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ile birlikte incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın müzecilik anlamında başarılı bir noktada olduğunu söyledi.

Kent Müzesi başta olmak üzere Bursa'nın müzeleriyle meşhur olduğunu belirten Aktaş, "Bursa'nın yeni müzelerinden biri olan Sağlık Tarihi Müzesinin açılışını 14 Mart veya o hafta içinde yapmayı planlıyoruz. 1 ayımız var, son hazırlıklarımızı yapıyoruz. Tıp Bayramı Haftasında Bursa'yı bu güzel müzeyle buluşturacağız." dedi. 

Müze binasının kamulaştırılıp restorasyonunun yapılmasının ardından ihtisas gerektiren, sağlıkla alakalı bir konseptin ele alındığını aktaran Aktaş, "Kendisi de hekim olan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil'in de özel gayretleriyle Bursa sağlığı çok ciddi şekilde araştırılmış. 7 yıllık bir çalışmayla, BursaSağlık Tarihi kitabı da oluşturulmuş. Bugün de müzede devam eden çalışmaları inceleyelim, eksikleri tespit edelim diye geldik. Burada çok büyük bir gayret var." diye konuştu. 

Müzeye emeği geçen ve bağışta bulunan gönüllülere teşekkür eden Aktaş, zamanla daha da geliştirilecek olan müzenin yaşayan bir mekan haline gelmesi için sağlık kuruluşlarıyla irtibat halinde sağlık odaklı farklı aktivitelerin, tarama ve bilgilendirmelerin yapılacağını sözlerine ekledi. 

"Anadolu'da açılan ilk sağlık müzesi olacak"

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de müzenin oluşumuna destek veren Büyükşehir Belediyesi ile sağlıkla ilgili çeşitli eşyaları ve eserleri müzeye veren hekim ve yakınlarına teşekkür etti.

Sağlık alınanda daha önce Trakya'da Edirne'de bir müze kurulduğunu hatırlatan İrgil, "Bursa Sağlık Tarihi Müzesi, Anadolu'da açılan ilk sağlık müzesi olacak. Aslında Türkiye'de ilk sağlık müzesi 1920'li yılların sonuna doğru Bursa Valiliği içinde bir odada Osman Şevki Uludağ tarafından açılmıştı, maalesef o müze unutuldu, kayboldu. Burada o anıyı da tekrar canlandırmak ve onun hakkını teslim etmek istedik." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Pınarbaşı Mahallesi'nde hazırlıkları devam edilen müzede incelemelerde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.