SON DAKİKA
Hava Durumu

Anadolu'nun boşalan köylerinde bayram var!

İslam dünyası bugün Kurban Bayramını kutluyor. Bayram nedeniyle sabah erken saatlerde güne başlayan vatandaşlar camilere akın ederken Anadolu'nun göç nedeniyle boşalan köylerinde ayrı bir bayram tadı vardı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2017 08:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2017 08:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Anadolu'nun boşalan köylerinde bayram var!

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

İslam dünyası bugün Kurban Bayramını kutluyor. Bayram nedeniyle sabah erken saatlerde güne başlayan vatandaşlar camilere akın etti. Namaz sonrası da kurban kesimi için kollar sıvandı.

Kurban Bayramı Anadolu'da göç nedeniyle neredeyse boşalan birçok köyü de şenlendirdi. Nüfusun birkaç haneye kadar düştüğü köylerine gelen vatandaşlar camileri doldurdu, hemşehrileriyle hasret giderdi. Bu köylerden biri de Artvin'in Ardanuç ilçesine bağlı Cevizli (Anagert) idi.

Nüfusun kış aylarında daha da azalması nedeniyle imam görevlendirmesi yapılmayan Cevizli Camii'nde kılınacak Kurban Bayramı namazı için Ardanuç Müftülüğü tarafından imam görevlendirildi. Başta Bursa olmak üzere göç ettikleri şehirlerden bayramı kutlamak için Cevizli Köyü'ne gelen vatandaşlar camiyi doldurdu.

Namaz sonrası bayramlaşan vatandaşlar uzun süre görüşmedikleri hemşehrileri ile doğa harikası köylerinde hasret giderdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.