SON DAKİKA
Hava Durumu

Anadolu Ateşi Bursa'yı da saracak

Geleneksel Anadolu danslarını modernize ederek sergiledikleri doyumsuz gösterileriyle yıllardır yalnızca Türkiye'de değil, dünyanın çeşitli ülkelerinde de milyonlarca kişiyi kendilerine hayran bırakan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, deneyimlerini artık Nilüfer'de Bursalılarla da paylaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2012 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2012 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Anadolu Ateşi Bursa'yı da saracak

Anadolu Gösteri Eğitim Prodüksiyon ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi ile Nilüfer Belediyesi arasında imzalanan protokolle "Nilüfer Belediyesi Anadolu Ateşi Sanat Akademisi"nin ilk adımı da atılmış oldu.

Nilüfer Belediyesi'nin Nilpark binasında düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili bilgi veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu işbirliği sayesinde "Anadolu Ateşi" deneyiminin Bursa'ya taşınacağını vurguladı.

Anadolu'nun kültürel zenginliğini derleyerek genç kuşaklara aktaran Anadolu Ateşi'nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'ı bu değerli çabasından dolayı kutlayan Başkan Bozbey, "Anadolu'da dans barıştır, kardeşliktir. Anadolu'da dans el ele, omuz omuza yapılan bir dayanışma şölenidir" dedi.

Anadolu'da dansın bu coğrafyanın dili olduğunu ifade eden Bozbey, şunları söyledi:

"Bizi biz yapan her ne varsa; savaşları, barışları, zaferleri, yenilgileri, aşkları, ölümleri, kederleri, coşkuları kısaca yüzyıllar boyunca bu topraklarda süregelen hayatı ve insana dair ne varsa onu anlatır. Mustafa Erdoğan işte bu birikimi, Anadolu'nun dilini tüm dünyaya taşıyarak, tüm dünyaya bizim kültürel birikimimizi tanıtmıştır. Ne mutlu bize ki; şimdi güçlerimizi birleştirerek, Anadolu Ateşi'nin deneyimlerinden yararlanarak aynı çabayı Bursa'ya taşıyoruz ve Nilüfer Belediyesi Anadolu Ateşi Sanat Akademisi'ni kuruyoruz."

GELİR DÜZEYİ DÜŞÜK YETENEKLİ GENÇLER

16-30 yaş aralığındaki yurttaşların katılabileceği bu akademide Anadolu Ateşi'nin hocaları tarafından dans eğitimleri verileceğini kaydeden Başkan Bozbey, özellikle gelir düzeyi düşük olan, sosyo-ekonomik durumu nedeniyle okuyamayan, işsiz ve dans etme yeteneği olan gençlere istihdam yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

Nilüfer Belediyesi tarafından tahsis edilecek olan çalışma salonlarında, topluluğun dansçı ve eğitmenlerinden oluşan uzman bir kadro tarafından, Anadolu Ateşi dans gösterisinin genel repertuarı, bale ve modern dans eğitimleri verileceğini sözlerine ekleyen Bozbey, "Bu çalışmanın sonunda, inanıyorum ki Bursa'nın ateşini yakacağız. Bu şehirde dans alanında yetenekli gençleri ortaya çıkarıp onlara yeni fırsat kapıları açacağız ve umuyorum ki Bursa'nın ateşi ile Anadolu Ateşi de daha çok güçlenecek" dedi.

MUSTAFA ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

Nilüfer Belediyesi Anadolu Ateşi Sanat Akademisi protokole imza atan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan Bursa'nın çok renkli kültürel yapısı olduğunu belirterek, Anadolu'nun rengarenk kültürünü Nilüfer Belediyesi ile Bursa'da canlandıracak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

1999 yılında kurulan Anadolu Ateşi'nin 85 ülkede 3 bin 800 gösteri ile Anadolu kültürünü dansın evrensel diliyle dünyaya anlattıklarını dile getiren Erdoğan, bu deneyimi Bursalı gençlerle paylaşmak istediklerini ifade etti.

Bursa'da dansa yetenekli gençlerden bir ekip oluşturacaklarını belirten Mustafa Erdoğan, "Ruhumuz amatör ama profesyoneliz. Bursa'nın dans birikimi ve altyapısı var. Bursa bizim için önemli çünkü ekibimizin içinde Bursa'dan 20 arkadaşımız var. Biz bir Türkiye dansı peşindeyiz. Adaşım Nilüfer Belediye Başkanı'na bu çaışma için teşekkür ediyorum. Nilüfer Belediyesi ile bunu başaracağız ve Bursalılar'dan oluşan bir Anadolu Ateşimiz olacak, ilk gösterimizi Haziran ayında yapmayı planlıyoruz" dedi.

Nilüfer Belediyesi Anadolu Ateşi Sanat Akademisi, Anadolu Ateşi'nin İstanbul, Ankara ve Antalya'dan sonra dördüncü sanat akademisi olacak. Akademi için başvurular Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'ne 17 Şubat'a kadar yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.