SON DAKİKA
Hava Durumu

Amerika'da tsunami tahliyesi başladı

Japonya'yı vuran 8,9 büyüklüğündeki depremin yol açtığı tsunami nedeniyle ABD'nin California eyaletinin bazı bölgelerinde tahliye işlemleri başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2011 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2011 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Amerika'da tsunami tahliyesi başladı

FOTOĞRAF GALERESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

California'nın kuzeyindeki bölgelerde halk, evlerini boşaltmaya başlarken, Oregon'da da yetkililer, sahil şeridinde yaşayanlara bölgeyi tahliye etmeleri tavsiyesinde bulundu ve sahil şeridindeki okulların kapatılacağı belirtildi.

California Acil Durum Yönetim Ajansı Sözcüsü Jordan Scott da, Del Norte ve San Mateo'da tahliye işlemlerinin yürütüldüğünü ifade ederken, tahliye edilen kişi sayısı konusunda ise açıklama yapmadı.

Tsunami, eyaletin kuzey sahillerini vurmaya başladığında dalgaların 2 metre yüksekliğe ulaşabileceği bildirilmişti.

Kanada da, British Columbia'nın bazı bölgeleri için tsunami uyarısı verildi.

Şili'de de yetkililerin, vurması muhtemel tsunami nedeniyle halkı yüksek yerlere taşımayı planladığı belirtilirken, Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, halka alarmda olmaları çağrısında bulundu.

HAWAİ'DE ZARAR YOK

Japonya'da bugün meydana gelen 8,9 büyüklüğündeki depremden sonra oluşan tsunami dalgalarının vurduğu ABD'nin Hawai eyaletinde, büyük bir hasar meydana gelmediği bildirildi.

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Bill Daley, Hawai'ye ulaşan tsunami dalgalarının bölgede çok önemli etkileri olmamışa benzediğini ve bunun cesaret verici olduğunu söyledi.

ABD'nin batı kıyısının hala tehlike altında olduğunu da belirten Daley, ancak saatler önce duyulan korkuların büyük oranda azaldığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.