SON DAKİKA
Hava Durumu

'Altınsız olur, Artvin'siz olmaz'

Danıştay'ın, halkın geniş katılımlı protestolarla karşı çıkmasına rağmen Artvin Cerattepe'deki altın madenciliğine olur vermesi birçok ilde eş zamanlı basın açıklamaları ile protesto edildi. Bursa'daki geniş katılımlı basın açıklaması sırasında, mücadelenin devam edeceği ifade edilerek, 'Altınsız olur, Artvin'siz olmaz' sloganı atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2017 00:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2017 00:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Altınsız olur, Artvin'siz olmaz'

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

Danıştay 14. Dairesi'nin, Rize İdare Mahkemesi'nin Artvin'in gür ormanlarla kaplı Cerattepe bölgesinde altın madeni işletmeciliği yapılabileceği yönündeki kararına yönelik itirazı reddetmesi Artvin, Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Kocaeli ve Çanakkale'de eş zamanlı basın açıklamaları ile protesto edildi.

Artvin-Bursa Çevre Platformu'nun Bursa'daki basın açıklaması Heykel'deki Kent Müzesi önünde gerçekleştirildi. Geniş katılımlı buluşmada açıklamayı okuyan Ahmet Orhan, Cerattepe mücadelesinin 25 yıldır sürdüğünü, çevreyi korumak için yasal haklarını kullanmaktan ve adalet aramaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Anayasa Mahkemesi'ne başvuru hakları olduğunu, bunun yanı sıra proje alanının genişletilmesi ile ilgili açılan davanın da halen devam ettiğini hatırlatan Orhan, "25 yıllık şanlı bir sivil direniş öyküsünü bir mahkemenin gerekçesiz ve şaibeli kararına bağlayacak değiliz. Artvin halkının vicdanında yer etmeyen ve adaletin zerresi bulunmayan bir kararı kabul etmediğimizi bütün dünyaya ilan ediyoruz. Yaşamı yok eden bu gözü dönmüş doğa katliamına karşı Artvin halkının mücadelesi artarak sürecektir" dedi.

"Artvin'i yağmacılara teslim etmeyeceğiz" pankartının açıldığı basın açıklamasında, Cerattepe'deki madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği olumlu ÇED raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan davada, Rize İdare Mahkemesi'nin, "Madencilik yapılabilir" yönündeki kararının Danıştay tarafından onaylandığı hatırlatıldı.

Artvin'deki basın açıklamasına kalabalık bir katılım oldu

İstanbul'daki protesto eylemi Galatasaray Lisesi'nin önünde gerçekleştirildi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.