SON DAKİKA
Hava Durumu

Alinur Aktaş'tan yine tepki çeken sözler

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, diğer bayramlar gibi 30 Ağustos için de ücretsiz toplu taşıma getirilmesi talebine "30 Ağustos, 23 Nisan gibi, 29 Ekim gibi sirkülasyonu olan, halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil" diyerek karşı çıkması tepkilere neden oldu. Aktaş tepkiler üzerine, "Kimse Atatürk'ü, Zafer Bayramı'nı tartışmıyor. 23 Nisan'da, 19 Mayıs'ta, 29 Ekim'de Kurban Bayramı'nda, Ramazan Bayramı'nda yoğun aktivite var. Ama 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bu anlamda bir şey yok. o gün kutlamalara sadece protokol üyeleri katılıyor. Amaç bana bir yafta vurmaksa 30 Ağustos üzerinden, kusura bakmayın benim böyle bir düşüncem falan yok. O şehitlere, ayağının tozuna kurban olduğum o insanlara ben nasıl laf söylerim." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2019 19:21
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2019 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Alinur Aktaş'tan yine tepki çeken sözler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bugünkü Meclis Toplantısı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da Kurban Bayramı gibi toplu taşımanın ücretsiz olmasına ilişkin CHP ve İYİ Parti gruplarından gelen öneriye Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın verdiği yanıt tartışmalara neden oldu. "30 Ağustos halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil. O zaman Ormancılık Günü'nde de ücretsiz yapalım." şeklindeki sözleri tepkileri beraberinde getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısına Başkan Alinur Aktaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin sözleri damgasını vurdu.

AKP'li Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Meclisi'ne, 11-14 Ağustos tarihlerinde kutlanacak olan Kurban Bayramı süresince toplu ulaşımın ücretsiz olmasını önerdi. İYİ Parti ve CHP grupları ise, önerinin içine 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın da dahil edilmesini istedi. Başkan Aktaş, "30 Ağustos halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil. O zaman Ormancılık Günü'nde de tatil yapalım" şeklinde bir ifade kullanınca ortam bir anda gerildi. Alinur Aktaş'ın 30 Ağustos ile Ormancılık Günü'nü bir tutması tepki çekti.

Öte yandan, CHP'li Meclis Üyesi Şahin Sevinç ile AKP'li Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz arasında tansiyon da yükseldi. CHP'li Sevinç, "Yazıklar olsun. Ben bunu kabul etmiyorum" diyerek meclis salonunu terk etmeye hazırlanırken, AKP'li Korkmaz da CHP'li Sevinç'e "çık dışarı" diye bağırınca tartışma yaşandı.

Daha sonra söze giren Aktaş'ın ise, "Hepiniz şov peşindesiniz, çık dışarı. Adamın canını sıkma" diye bağırdığı görüldü. Aktaş, gerilimin yatışmasından sonra şunları söyledi:

"Arkadaşlar, kimse Atatürk'ü, Zafer Bayramı'nı, 30 Ağustos'u, Kurban Bayramını tartışmıyor burada. Bu bayramlar otobüsleri ücretsiz yapmak için icat edilmedi. Ben bir hedeften bahsediyorum. Altyapısından bahsediyırum. 23 Nisan'da bütün okullarımız bu bayrama katılıyor. Bütün velileri, öğrencilerin anne babalarını ilgilendiren bir konua var. 19 Mayıs'ta bu etkinlik var, 29 Ekim'de bu aktivite var. Kurban Bayramı'nda Ramazan Bayramı'nda bu var. Ama 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bu anlamda bir şey yok. o gün kutlamalara sadece protokol üyeleri katılıyor, birçok Belediye Meclis üyesi bile gelmiyor. Amaç bana bir yafta vurmaksa 30 Ağustos üzerinden, kusura bakmayın benim böyle bir düşüncem falan yok. Beni birileri 30 Ağustos üzerinden test etmeye mi çalışıyor. Gerek yok. O şehitlere, ayağının tozuna kurban olduğum o insanlara ben nasıl laf söylerim. Ben sadece insan sirkülasyonunun olduğu bayramlarda vatandaşa kolaylık olacak bir olaydan söz ediyorum."

Tartışmadan sonra oturuma 10 dakika ara verildi. Aradan sonra konuşan Alinur Aktaş, geri adım atarak, 30 Ağustos'ta ulaşımın ücretsiz olması önergesini meclise sundu. Öneri, oy birliğiyle kabul edildi.

Tartışma nedeniyle helallik isteyen Aktaş, eylül ayında yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi'nde hangi milli ve dini bayramlarda toplu ulaşımın ücretsiz olacağı konusunun görüşülerek karara bağlanacağını aktardı.

31 Mart öncesindeki tepki çeken sözleri

Alinur Aktaş, 31 Mart Yerel Seçimleri kampanyası sırasında İnegöl'de yaptığı bir konuşmada Millet İttifakı'nın Bursa Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey'e yönelik eleştirilerde bulunurken, dünyaca ünlü şairimiz Nâzım Hikmet, Fethullahçı Terör Örgütü'nün hedefi olan Türkan Saylan, teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden usta gazeteci Uğur Mumcu ve akademisyen Bahriye Üçok için, "Nerede devlete ve bayrağa savaş açmış, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok'un, nerede dinle diyanetle problemi olan adam varsa hepsinin ismini belirli merkezlere verdin..." ifadelerini kullanmış, bu sözleri tepkilere neden olmuştu.

Alinur Aktaş geçtiğimiz günlerde çıktığı bir televizyon programında bu sözlerine ilişkin olarak, "Oradaki söylemim kesinlikle kastı aşan bir konuşmaydı." demiş, sunucunun "Bunu özür olarak mı kabul edelim" sorusu üzerine, "Kesinlikle. Niçin olmasın?" ifadesini kullanmıştı.

Aktaş sözlerinin devamında, "Bunu kimseye şirin görünmek adına söylemiyorum. Ben Uğur Mumcu'nun birkaç kitabını okudum. Kesinlikle benim değerlerimle alay edenle asla işim olmaz ama bu ülkenin sorunlarıyla alakalı kafa yoran, dert eden her aydına ben saygı duymak zorundayım. Türkan Saylan ile ilgili farklı bir parantez açabilirim ama Uğur Mumcu, Bahriye Üçok gibi isimler aydın isimlerdir. Uğur Mumcu yurtsever bir isimdir" diye konuşmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.