SON DAKİKA
Hava Durumu

'Alinur Aktaş kaçan oyları geri getirmeye çalışıyor'

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Alinur Aktaş'ın, Nazım Hikmet, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Türkan Saylan'ı "devlet ve bayrak düşmanlığı" ile suçlamasına tepki gösteren CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, "AKP'li Başkan, partisinden kaçan oyların Millet İttifakına gitmesini bu tür eylem ve söylemlerle engelleyeceğini sanıyor ama yanılıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2019 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2019 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Alinur Aktaş kaçan oyları geri getirmeye çalışıyor'

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart Seçimleri'ndeki Adayı Alinur Aktaş'ın İnegöl'de yaptığı konuşmada Nazım Hikmet, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Türkan Saylan'ı "devlet ve bayrak düşmanlığı" ile suçlamasına yazılı bir açıklama ile yanıt veren CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, "AKP'li Başkan, partisinden kaçan oyların Millet İttifakına gitmesini bu tür eylem ve söylemlerle engelleyeceğini sanıyor ama yanılıyor" ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyet aydınlarına laf söylemek, Alinur Aktaş'ın haddi midir?" diyen Hüseyin Akkuş, "AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, bu toplumun yetiştirdiği en önemli aydınlarımızdan Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Nazım Hikmet ve Türkan Saylan hakkındaki kabul edilemez sözleri, siyasi popülizmin geldiği son noktanın rezillik ve düşmanlık olduğunu bir kez daha ortaya koydu." dedi.

CHP İl Başkanı Akkuş'ın açıklaması şöyle:

"İnegöl'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'i eleştirmek adına '20 senedir Nilüfer'de Belediye Başkanlığı yapıyorsun. Hangi caddeye hangi merkeze bir tane Allah dostunun, padişahın, bir Türk büyüğünün adını verdin? Nerede devlete ve bayrağa savaş açmış Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok, nerede dinle diyanetle problemi olan adam varsa, hepsinin ismini merkezlere vermiş' cümlelerini kuran AKP'li belediye başkanı, amacını çok aşan bu ifadeleriyle bilgisizliğini bir kez daha kamuoyuna ilan etmiş bulunuyor.

Uğur Mumcu ülkemizin yetiştirdiği en önemli gazetecilerimizden biri olarak, arkasında doğruya ve gerçeğe dayanan habercilik ekolü bırakmış bir isimdir. Mumcu'nun Atatürkçü, bağımsızlıkçı, antiemperyalist tavrı bugünkü nesillere ışık olmaya devam etmektedir. Yaşamındaki son güne kadar, çağdaş-laik-bağımsız bir Türkiye için mücadele eden Uğur Mumcu'ya 'devlet-bayrak düşmanı' demek, sadece cehaletin dışavurumu olabilir.

Türkan Saylan'ın FETÖ'yü ilk teşhis eden isimlerden biri olduğu için, kanser gibi meşum bir hastalığın son evresinde bile nasıl acımasızca baskı ve zulüm altında tutulduğunu henüz unutmadık. Türkan Saylan'ın FETÖ'yü eleştirdiği günlerde, tek yaptıkları FETÖ'yle iş tutmak olan kimi çevrelerin, bugün Türkan Saylan'a 'devlet-bayrak düşmanı' diyebilmeleri çok acıklı tablodur.

Bahriye Üçok da aynı çevrelerin hedefi olmuş bir Cumhuriyet aydınıydı. Nazım Hikmet ise Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük şairdi.

Bu isimlerin herhangi birine 'devlet-bayrak-din düşmanı' yaftası yapıştırmaya kalkışmak Alinur Aktaş'ın haddine değildir.

Genel merkezinin politikalarından etkilendiği ve yenilgi korkusundan da moralinin iyice bozulduğu anlaşılan AKP'li Başkan, partisinden kaçan oyların Millet İttifakına gitmesini bu tür eylem ve söylemlerle engelleyeceğini sanıyor ama yanılıyor...

Türkiye bu gidişe elbette hayır diyecek, martın sonunda Türkiye'ye bahar gelecek..."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.