SON DAKİKA
Hava Durumu

Alinur Aktaş'a bir tepki de Bursa Barosu'ndan

Bursa Barosu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili sözlerine ilişkin, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'nı acil olarak bu zihin yapısının etkilerinden kurtulmaya ve milletin tüm ortak değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2019 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2019 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Alinur Aktaş'a bir tepki de Bursa Barosu'ndan

Bursa Barosu, 30 Ağustos 1922 tarihinin, 2 bin 500'ü aşkın şehit verilen Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan tüm milletin zafer günü olduğunu açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, ülke gündemine yerleşene 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili sözleri üzerine Bursa Barosu Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Bursa Barosu'nun açıklaması şöyle:

"Söylenen söz sahibinin ruhundandır... Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun önderliğinde kazanılan her şey ortak değerimizdir. O'na ve arkadaşlarına karşı yapılan küstahlıklar, hürmetsizlikler onu yapanın ruhunu ve zihnini açığa çıkarır.

"FETÖ eliyle Atatürk'süz Türkiye planı"

80'li 90'lı yıllarda emperyalizm ve işbirlikçilerinden FETÖ eliyle uygulamaya konulan "Atatürk'süz bir Türkiye" planı Bursa Barosu'nun da içinde bulunduğu bütün milletçe geri püskürtülmüştür.

Bulunduğu makamı 30 Ağustos 1922'de emperyalizme karşı kazanılan ve mazlum milletlere de örnek olmuş ulusal kurtuluş zaferimize borçlu olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın "30 Ağustos Zafer Bayramı Halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değildir" şeklindeki sözleri (her ne kadar kendisi tarafından kastının bu olmadığı şeklinde ifade edilse de) daha önce de basına yansıyan cumhuriyet kazanımlarına, çağdaş evrensel değerlere sahip çıkan ve bu uğurda canıyla bedel ödeyen vatansever aydınlarımız Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, Türkan Saylan ve Nazım Hikmet'i "dine, devlete ve bayrağa savaş açmış" kişiler olarak niteleyen açıklamaları da dikkate alındığında üzülerek ifade ediyoruz ki yukarıda bahsettiğimiz zihniyetin kalıntısı bir yapıyı bize anımsatmaktadır.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı'nı acil olarak bu zihin yapısının etkilerinden kurtulmaya ve milletin tüm ortak değerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bazı değerlere sahip çıkılıp, bazı değerler önemsiz kabul edilerek Belediye Başkanlığı görevleri ifa edilemez.

Tiyatro topluluğu ile Kocatepe'ye

Bursa Barosu Başkanlığı üç yıldan bu yana 30 Ağustos 1922 tarihli zaferi, büyük taarruzun başladığı gün olan 26 Ağustos gecesi Afyon Kocatepe'de Bursa Barosu Tiyatro Topluluğu'nun Kuvayı Milliye destanı ile kutlamaktadır. 2.500'ü aşkın şehit verilen ve tüm milletin ortak zaferi olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve 30 Ağustos Zaferi'ni büyük coşku ile kutlamak için tüm Barolarımızı, meslektaşlarımızı ve vatandaşlarımızı 26 Ağustos'ta Bursa Barosu'nun Tiyatro Topluluğu ile beraber hazır olacağı Afyon Kocatepe'de yapılacak törenlere ve Şuhut' tan Kocatepe'ye yapılacak olan zafer yürüyüşüne katılarak tüm milletin bayramını coşkuyla kutlamaya davet ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.