SON DAKİKA
Hava Durumu

Ali Bostancı İnşaat Bursareel'i tanıttı

Ali Bostancı İnşaat, Millet Mahallesi'nde yapımına başladığı Bursa Reel Evleri Projesi'ni düzenlediği program ile kamuoyuna tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2011 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2011 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Ali Bostancı İnşaat Bursareel'i tanıttı

Bursa'da gerçekleştirdiği Sosyal Konut Projeleri sayesinde kısa sürede ilgi odağı haline gelen Ali Bostancı İnşaat prestij projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Ali Bostancı İnşaat bu kapsamda hayata geçirdiği Millet Mahallesi'ndeki Bursa Reel Projesi'nin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. 

Almira Hotel'de yapılan kahvaltılı tanıtım toplantısında Ali Bostancı İnşaat ve Bursa Reel Evleri tanıtım filmleri katılımcıları izletildi. Ardından bir konuşma yapan Ali Bostancı İnşaat Genel Müdürü Sedat Kızılcıklı proje hakkında detaylı bilgileri aktardı. 

Bursa Reel Evleri'nin bugüne kadar yapmış oldukları en büyük proje olduğunu vurgulayan Kızılcıklı, Bursa Reel Evleri projesinin 53 dönüm arsa üzerinde 114 bin metrekare inşaat alanına sahip konutlar, alışveriş merkezi, dükkânlar ve sosyal tesislerden oluştuğunu sözlerine ekledi. Kızılcıklı ayrıca bu projenin Millet Mahallesi'nde yapılan en büyük proje olduğuna dikkat çeken Kızılcıklı, "Millet Mahallesi'nin en büyük projesi en ucuz fiyat politikasıyla yola çıkmıştır. Bu proje Bursa'mızın nadide projelerinden birisidir" dedi. 

Proje ile ilgili detayları anlatan Kızılcıklı, "Projede 600 adet 3+1, 96 adet 2+1, 34 adet bahçe katı 2+1, 10 adet bahçe katı 1+1 olmak üzere toplam 740 konut bulunmaktadır. Bu projemiz ile 3 bin 250 metrekare alana sahip alışveriş merkezi, süpermarket, mağaza ve 750 kişi kapasiteli düğün salonu hizmet verecek. Ayrıca 2 bin 500 metrekare alana sahip 15 adet dükkân da bu projemizin içerisinde yer almaktadır. Ayrıca 53 dönümlük arsanın 37 dönümü yeşil alanlar için ayrılmıştır" diye konuştu. 

YILDIRIM'IN DA YENİ PROJELERE İHTİYACI VAR

Sedat Kızılcıklı, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Projenin uygulanma alanı olarak neden Millet Mahallesi'nin seçildiği sorusuna Kızılcıklı şu yanıtı verdi: "Bütün şehirler batıya doğru gelişir ve büyür. Ancak Yıldırım'ı Nilüferleştirmeden Bursa'yı kurtarmak mümkün değil. Bizim Yıldırım'da da yeni projelere, doğru konut stoklarına ihtiyacımız var. Bu projeyi Nilüfer'de yaptığımızda çok daha fazla paralar kazanacağımızı bildiğimiz halde yine de bu projeyi Yıldırım'da yapmak istiyoruz." 

KONUT SAHİPLERİNİ ELEKTRİKSİZ BIRAKMADIK

Ali bostancı İnşaat ve TEDAŞ arasında yaşanan sorunlarla ilgili de konuşan Kızılcıklı, TEDAŞ'ın Hamitler bölgesinde yeni trafolar yaparak o bölgeye elektrik vermesi gerektiğine dikkat çekerek, TEDAŞ'ın böyle bir çalışmayı henüz yürütmediğine vurgu yaptı. Var olan trafoların mevcut enerji yükünü karşılamadığına değinen Kızılcıklı, şöyle devam etti:

"Biz Hamitler bölgesinde TEDAŞ'ın yapı kullanma belgesi aldığımız sitelerde dahi elektrik abonesi yapmadığını biliyoruz. Ev sahibi yaptığımız vatandaşlarımızı elektriksiz bırakmamak adına 270 milyar liralık yatırım yaptık. Bütün daire sahiplerinin elektrikleri şu anda Ali Bostancı İnşaat'ın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde karşılanmaktadır. TEDAŞ'ın da bölgede trafolarını kurduğu zaman yaşanan bu sorunlar büyük ölçüde aşılmış olacak. Bu anlamda TEDAŞ'ın da bir an önce konuyla ilgili çalışmalarını başlatmasını arzu ediyoruz."

DEPREME HAZIRLIKLIYIZ

2011 yılında hazır beton santralini şirketleri bünyesine kattıklarından bahseden Kızılcıklı, sözlerine şöyle devam etti: "Yaşadığımız depremlerden sonra güvenli yapıların öne çıktığı inşaat sektöründe, Bursa'da fora kazık makinesine sahip tek firma olmanın onurunu yaşıyorum. Tüm inşaatlarımızın temellerinde bu sistemi uyguladığımızın özellikle altını çizmek isterim."

Deprem konusunda en güvenli yapıları yaptıkları konusunda iddialı olduklarını söyleyen Sedat Kızılcıklı, Bursa'da fore kazık makinesine sahip olan tek inşaat firması olduklarını ve tüm projelerinde bu sistemi uyguladıklarını anlattı. Güvenlik konusuna büyük önem verdiklerinin altını çizen Kızılcıklı, deprem konusunda hazırlıklı olduklarını kaydetti. 

KIZILCIKLI: KENTSEL DÖNÜŞÜME TALİBİZ

TOKİ'nin artık konut üretmekten çok kentsel dönüşümleri gerçekleştirmek istediğini vurgulayan Kızılcıklı, kendilerinin de kentsel dönüşüme talip olduklarını söyledi. Ali Bostancı İnşaat olarak Bursa'daki bütün belediye başkanlarına çağrıda bulunan Kızılcıklı, "Biz belediye başkanlarımızla anlaşmak şartıyla onlara TOKİ'den daha fazla pay vereceğimizi iddia ediyoruz ve kentsel dönüşüm yapmaya ve düzenli konut üretmeye hazır olduğumuzu söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Almira Hotel'de yapılan toplantının ardından katılımcılar Millet Mahallesi'ndeki proje alanını gezdi. Projeyi yerinde görme imkânı bulan basın mensupları proje hakkında detaylı bilgi edindi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.