SON DAKİKA
Hava Durumu

Akşener: Suriye politikasını değiştireceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, cumhurbaşkanı seçildiğinde Suriye politikasında değişikliğe gidileceğini belirterek, "Suriye'nin iç işlerine karışmaktan vazgeçeceğiz. Suriye'de istikrarı sağlayacağız. 4 milyon kardeşimizi sağsalim memleketlerine göndereceğiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 23:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2018 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akşener: Suriye politikasını değiştireceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, "Adıyaman tütünü zaten önemli bir tütündü ve bu tütünü Türkiye'de değil, dünyada marka yapacağız." dedi.
Akşener, partisince Adıyaman'da Sakarya Caddesi üzerindeki alanda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, tütünün Adıyaman için önemli olduğunu, tütün konusunda Adıyaman halkının neler yaşadığını bildiğini belirtti.

Adıyaman tütününün dünyada sayılı tütünlerden biri olduğunu ifade eden Akşener, "Türkiye'de tütünü ortadan kaldırarak Virginia tütününü yaydılar. Direnen sadece Adıyaman tütünü oldu. Aracıları kaldıracağım. Adıyaman tütünü zaten önemli bir tütündü ve bu tütünü Türkiye'de değil dünyada marka yapacağız." diye konuştu.

Akşener, Adıyaman'ın sulama işlemini ve topraklarının sulanmasını en kısa sürede sağlayacaklarını, Adıyaman çiftçisinin tarlasıyla barışacağını dile getirdi.

"Tarıma dayalı sanayiyi burada kuracağız"

Samsat ilçesinde iki defa deprem olduğunu ve insanların barakalarda kaldığını savunan Akşener, "Bu insanlara el uzatan oldu mu, o insanları çamurdan çıkaran oldu mu? Böyle devlet anlayışı olur mu, olmaz. Ben cumhurbaşkanı seçildiğimde İYİ Parti iktidar olduğumda biz Adıyaman'ı bu bölgenin doğu ve güneydoğunun tarım merkezi yapacağız. Tarıma dayalı sanayiyi burada kuracağız." ifadelerini kullandı.

Akşener, vaatlerine ilişkin iktidarın kendisine kaynak sorduğunu da belirterek, şunları söyledi:

"Suriyelilere, 150 milyar Türk lirası para harcandı. Ben cumhurbaşkanı seçilir seçilmez derhal Suriye politikasında değişikliğe gideceğim. Suriye'nin iç işlerine karışmaktan vazgeçeceğiz. Suriye'de istikrarı sağlayacağız. 4 milyon kardeşimizi sağsalim memleketlerine göndereceğiz. Sayın Erdoğan, Şam Camisi'nde namaz kılamadı ama biz 81 ilden insanlarımızla birlikte inşallah seneye ramazanda Halep'te, Türkiye'den memleketine dönmüş mülteci kardeşlerimizle birlikte iftar açacağız."

"FETÖ her yeri ele geçirirken bostan korkuluğuymuş hepsi"

Akşener, kendisini 'FETÖ'cü olmakla itham eden insanlara yönelik, "Hepsine söylediğim bir söz oldu; ispatlamayan namussuzdur, şerefsizdir. Neyse sektirdik iftirayı sektirdik yalanı ama Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na yakışmıyor kardeşim. FETÖ her yeri ele geçirirken bostan korkuluğuymuş hepsi bunların. Bunun üzerine TİKA'yı araştırdık. TİKA, yıllık 8 milyar dolar para harcıyor. 6 buçuk milyar doları sizin cebinizden ve yaptığı işleri yapmışlar Kamboçya'ya okul, Mogadişu'ya 25 kilometre otoban yapılmış. Toplam 8 milyar dolar yıllık harcaması var. Buna da bakacağız tabiki. Kimin yandaşı kazanmış. Sonuç olarak her yıl 50 milyar dolarlık fabrika kuracağım bu ülkede. 453 milyar dolar borç aldılar 16 yılda. 70 milyar dolarlık fabrika sattılar ve arkasından 2 trilyon dolar 16 yılda sizin cebinizden çıkan vergi topladılar. Hesaplayın 2 buçuk trilyon dolar. Adıyaman'a bu 2 buçuk trilyon dolardan bir şey geldi mi, fabrika kuruldu mu, gençlerin iş bulacağı alanlar ortaya çıktı mı? Peki kardeşim bu 2 buçuk trilyon dolarla sen ne yaptın? Ben bunun peşinden gideceğim. Çünkü bu ülkede sadece yandaş zengin edildi. Bu ülkede inşaatı öne koydular; köprü yapıldı, müşteri  garantili. İnsan bir ihale birimi haline getirildi. Hastane yapıldı, hastaya müşteri muamelesi, günahtır. 'Bunları gözden geçireceğim' dediğim için herkes bana çemkiriyor. Vız gelir, tırıs gider." dedi.

"Güneş doğacak, ampul gidecek"

Meral akşener, konuşması sırasında korumasından 'Benim nüfus cüzdanım sen de mi?' diye sorup aldığı kimliğini göstererek, şöyle devam etti:

"Güneş doğacak, ampul gidecek. 81 milyonun elinde bulunan nüfus kağıdı, Türkiye'nin ağasıdır, paşasıdır, reisidir ve 81 milyonun bu ülkedeki tapu kaydıdır. Bir ülkenin, bir devletin devlet olabilmesi için 3 kağıt söz konusudur. Biri nüfus kağıdı, ikincisi parası, üçüncüsü de yaşlılar bilir tapu kağıdıdır. Tapunun Türkiye'ye ait kısmını deldirmeyiz, vatandaşın tapusuna da el sürdürmeyiz. Paramızın kıymeti kalmadı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.