SON DAKİKA
Hava Durumu

Akşener'den el öpme tepkisi: Derhal gitsinler!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis'teki yemin töreninde bazı İYİ Partili vekillerin MHP lideri Devlet Bahçeli'nin elini öpmesine sert tepki verdi. Akşener, "Partimize FETÖ'cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir. İlkelerimize uymayacaklar derhal gitsinler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akşener'den el öpme tepkisi: Derhal gitsinler!

İYİ Parti, 24 Haziran seçimlerinin ardından TBMM grup toplantısını bugün yaptı. Meclis grup yönetiminin de belirleneceği toplantı öncesi partililere hitap eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dünkü yemin töreninde bazı milletvekillerinin MHP lideri Devlet Bahçeli'nin elini öpmesine sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Akşener, partililere hitaben, "Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize; FETÖ'cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir. Bizim ilkelerimize bağlı kalacak olanlar yanımızda yer alabilir. Uymayanlar derhal İYİ Parti'yi terk etsin." ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ve İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Bahçeli'nin elini öpmüştü. Aralarında Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın da bulunduğu bazı İYİ Partililerin Bahçeli ile tokalaşıp sıcak sohbet etmeleri de partide tepkilere neden olmuştu.

Basına kapalı gerçekleştirilen İYİ Parti'nin ilk grup toplantısında yapılan seçimde Ahat Andican Meclis Grup Başkanı, Lütfi Türkkan ve Yavuz Ağıralioğlu ise Meclis Grup Başkan vekilleri olarak seçildi. Hayrettin Nuhoğlu ise İYİ Parti TBMM Başkan adayı olarak gösterildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.