SON DAKİKA
Hava Durumu

Akşener'den Babacan'a dikkat çeken ziyaret

İYİ Parti lideri Meral Akşener, genel merkez binası kendi binalarına 50 metre uzaklıkta bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akşener'den Babacan'a dikkat çeken ziyaret

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Genel merkez binaları arasında elli metre bulunan iki partinin liderleri yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Akşener'e ziyareti nedeniyle teşekkür eden Babacan, "Heyetler halinde görüşmemizi yaptık. Kendisine partimizin teşkilatlanmasıyla ilgili kısa bilgiler sundum. Daha sonra da ülkemizin meselelerini değerlendirdik. Türkiye her alanda zor dönemden geçiyor. Ülkemiz çok daha iyi bir yönetime layık. Her alanda sorunlar büyüyor ve çalışmak zorundayız" dedi.

DEVA Partisi ile komşu olduklarını söyleyen Akşener ise, "DEVA Partisi kurulurken, 'Nasıl karşılıyorsunuz' dendiğinde 'olumlu karşılıyorum' dedim. Hayırlı olsun demek başarılar dilemek için buradayız. Karşılıklı olarak kuruluş aşamalarındaki tecrübelerimizi de paylaştık" diye konuştu.

Kısa açıklamaların ardından iki lider basım mensuplarının sorularına yanıt verdi. "Cumhur İttifakı kanadından İYİ Parti lideri Akşener'e yönelik çağrıların ardından Akşener, 'iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçelim' çağrısı ise destek veririz" dedi. DEVA Partisi'ne yönelik iktidar kanadından gelecek olası bir çağrıya karşı tutumunuz ve kriterleriniz nelerdir?" sorusuna Babacan, "Biz şu anda teşkilatları kurma aşamasında bir partiyiz. Odaklanmamız gereken üretmek ve teşkilat sürecini tamamlamaktır" yanıtını verdi.

'İÇİ BOŞ BİR TARTIŞMA'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "IMF'ye borç verdik" ifadesi hatırlatılan Babacan'a IMF'ye borç verilip verilmediği de soruldu. Küresel 2008-2009 krizinin ardından uluslarası kuruluşların kaynak ihtiyacının ortaya çıktığını belirten Babacan, "Biz o dönem Türkiye olarak aktif rol aldık. Oluşturulan kaynak hazırlığına Türkiye de katkıda bulundu. Merkez Bankası ile uluslararası kuruluşların ihtiyaç duyulması halinde 5 milyar doların kullanabileceğine dair anlaşma imzalandı. Daha sonra ihtiyaç olmadığı için Türkiye Uluslararası Para Fonu'na bunu kullandırmadı. Borç verildi mi verilmedi mi üzerinden içi boş bir tartışma yürütülüyor" dedi.

'O TARZDA BİR ÜSLUBA CEVAP VERMEYECEĞİM'

Ali Babacan, "Devlet Bahçeli açıklamasında 'Babacan'ın felaket tellallığı yapması IMF'ci bir bakanın sipariş eleştirisidir' dedi, sizin yorumunuz ne olacak?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Biz yepyeni bir siyasi tarz, siyasi üslup inşa ediyoruz. O tarzda bir üsluba cevap vermeye çok olumlu bakmıyoruz. Biz tamamen vatandaşların sorunlarını iyi tahlil ve analizle meşgulüz. Bu sorunlara çözüm üretmenin gayreti içerisindeyiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.