SON DAKİKA
Hava Durumu

Akşener bir günde üç ilde miting yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, bugün 3 ilde miting düzenledi. Akşener, mitinglerinde özellikle genç işsizliğe ve ekonomik sıkıntılara dikkati çekerek, "Biz bu genç işsizliğini çözeceğiz. Bir devlet gencine iş vermek zorundadır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akşener bir günde üç ilde miting yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin Bolu Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, İYİ Parti'nin ileride siyasi tarihçilerin yazacağı bir organizasyon olduğunu söyledi. 

"İlk defa aşağıdan yukarı doğru örgütlenen bir siyasi oluşumuz." diyen Akşener, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin potansiyeli, eğitimli insan gücü ve insanlarının çalışkanlığı bu ülkeyi geçekten kalkındırır ve işsizini bitirir, istihdam ortaya koyar. Tarım, hayvancılık ve turizm kenti olan Bolu, gayri safi milli hasılası 800 milyar dolar olan Türkiye'de, 500 milyar doların üretildiği İstanbul ve Ankara'nın arasında olarak, yeteri kadar pay almıyor."

"Gençlerimizi işsiz bırakmayacağız"

Akşener, gençlere iş bulmanın devletin görevi olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Gencine iş vermiyorsa onu ailesinin yanında mahcup etmemek de bu devletin görevidir. Onun için 500 lira biz vatandaşlık maaşı vereceğiz gençlerimize. Bin 500 lira emeklilerimize ikramiye vereceğiz, bayram ikramiyesi. Şimdi Türkiye'nin kaynakları var. Yapacaklarımızı söyleye söyleye geziyoruz. İnsana dokunan, insanı kalkındıran, genci umutlandıran, Türkiye'de yarınlarına dair, kendileri ile ilgili hayal kurabilecek gençler istiyoruz."

Türkiye'de 4 milyon Suriyeli sığınmacı olduğunu da anımsatan Akşener, "Ben o insanlara da çok acıyorum. Her vatandaş, her insan ülkesinde mutludur, ülkesinde özgürdür. Seçilir seçilmez ilk işim, Suriye ile ilişkileri düzeltmek, 4 milyon Suriyeli kardeşimizi ülkelerine göndermek olacak." dedi.

Akşener, ekonomi ile tarımı sanayileştiren bir bakış açısıyla ülkeyi kalkındıracaklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her yıl 50 milyar dolar sanayi yatırımı yapacağız. Gençlerimizi işsiz bırakmayacağız. Yüzde 11'lik işsizlik oranını 5 yılın sonunda 5,6'ya indireceğiz. Türkiye'nin bu konuda kaynağı da var, insan gücü de var. Türkiye'nin kaynakları yeterli. İnsan potansiyeli yeterli. İsraf, rüşvet ve yolsuzluk her kötülüğün anasıdır. Allah nasip ederse bunları ilk günden kesmezsek zaten Allah bize nasip etmesin. Gelecekte 2 büyük savaş çıkar; birisi sudan, birisi gıdadan. 5 yıl içinde Allah nasip ederse bu ülkeyi tarımda ithalatı kesilmiş, kendine yeten, 6. yılda da tarımda ihracat yapan bir ülke haline getireceğiz."

Etkili olan sağanak nedeniyle konuşmasını kısa tutan Akşener, partisinin milletvekili adaylarını tanıtmasının ardından Düzce'de mitinge katılmak üzere kentten ayrıldı.

"Fındık fiyatlarını dolara endeksli yapacağım"

Meral Akşener, partisinin Düzce Anıtpark Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, İYİ Parti'nin sahibinin millet olduğunu söyledi.

İYİ Parti'yi 25 Ekim'de kurduklarını hatırlatan Akşener, "Meral Akşener'i 250 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı gösterdiniz, dolayısıyla Meral Akşener'in adaylığının sahibi de sizsiniz. İyi ki milletimi dinlemişim. Sizinle Türkiye'ye gerçekten bir iyilik yaptık. Demokrasiye çok büyük bir iyilik yaptık. Demokrasinin bir sıkımlık kalmış canını kurtardık. Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

Yaptıkları bütün projelerin vatandaşın geleceğine, dününe, bugününe, yarınına ait olduğunu belirten Akşener, şöyle konuştu:

"Her birinin hesabı kuruşuna kadar yapıldı. Bir şey fark ettim; ben bir şey söylüyorum arkasından herkes söylüyor. Kardeşim çalışsaydınız. Giresun'da, ilk defa 'fındık 15 lira olmalıdır, vereceğiz' dedik. Türkiye'deki tüm siyasetçiler '15' dedi. Şimdi başka bir şey söylüyorum; fındık fiyatlarını dolara endeksli yapacağım. Hadi bakalım görelim. Fındık, Düzce için, Karadeniz için önemli ama en önemlisi fındık, Türkiye için önemlidir. Fındık, Türkiye'nin dünyada tekel olabileceği, fiyat belirleyebileceği tek üründür."

"Esnaf patır patır dükkan kapatıyor"

"Gençlere iş vermek bu devletin görevi." diyen Akşener, şöyle konuştu:

"Eğer iş bulamıyorsan, o zaman o genci, iş buluncaya kadar ailesinin, arkadaşlarının yanında başını öne eğdirmeyeceksin. Onun için her bir gencimize aylık 500 lira vatandaşlık maaşı bağlayacağız. Emeklimizden muayene ve katkı payı alınıyor, bunu ortadan kaldırıyoruz. Asgari ücret, vergiden muaf olacak. AVM'lerle ilgili ciddi çalışmamız var. Gidin Avrupa ülkelerine, AVM'ler şehrin 30-40 kilometre dışarısındadır. Pazar günü AVM'ler kapalıdır ama küçük esnaf açıktır. Vatandaşınızın para harcayabilir durumda olmasını sağlayacaksınız, esnafınızla ilgili tedbirleri alacaksınız ve esnaf dimdik ayakta kalacak. Patır patır esnaf dükkan kapatıyor."

Akşener, göreve gelmeleri halinde 50 milyar dolar yıllık sanayi yatırımı yapacaklarını ve 5 yılın sonunda işsizlik rakamını 5,6'ya indireceklerini vaat etti.

Projelerinin içerisinde atanamayan öğretmenler ile emeklilere ikramiye konularının olduğuna değinen Akşener, "Eğitimi düzenleyeceğiz. Kamyoncuların dertleri var. Tonaj ve kilometre meselesinden dertleri var. Bunların hepsini biliyoruz, çözeceğiz. Hem engelli eğitimi, hem eğitim sistemindeki iyi okul-kötü okul, iyi öğretmen-kötü öğretmen, zengin çocuğu-fakir çocuğu, özel okul-devlet okulu meselesini çözeceğiz. Geleceğimizin yarını olan Aziz Sancar'larının olabileceği bir eğitim standardını elbette bu ülkeye getireceğiz." diye konuştu.

"Biz bu genç işsizliğini çözeceğiz"

Günün son mitingini İzmit'te yapan Akşener, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda yaptığı konuşmada, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerin "baskın seçim" olduğunu vurguladı.

Kurduğu ekibin, iktidarın 16 yılda ne yaptığını tek tek incelediğini belirten Akşener, hükümetin politikalarını eleştirerek, Kocaeli'nin sanayi şehri olmasına rağmen genç işsizliğinin en büyük sorunu olduğunu kaydetti.

Akşener, Türkiye'nin röntgenini çektiklerini ve yeterli kaynağı olduğunu anlatarak, "Türkiye'nin potansiyeli var. Türkiye'de yönetim değişikliği olduğu andan itibaren Türkiye gerçekten ayağa kalkar ve yürür." ifadelerini kullandı.

"Önce israfın önü kesilecek sonra yatırım yapılacak. Sonra yolsuzluk ve rüşvetin önüne geçilecek." diyen Akşener, şöyle devam etti:

"Bizim çılgın projemiz yok çünkü bizim çılgın proje yapmaya ihtiyacımız yok. Biz, insanımızın eğitimde önünü açtığımızda, yatırım yapıp gençlerimizin çalışmasını sağladığımızda, esnafımızın hayatını kolaylaştırdığımızda, emeklimizi kafası dik gezer hale getirdiğimizde, bu ülkedeki en çılgın proje esasında bu oluyor. Biz bu genç işsizliğini çözeceğiz. Bir devlet gencine iş vermek zorundadır. Buna inanıyoruz. İş veremediği sürede de 'Bu gençlerimize 500 liralık aylık vatandaşlık maaşı bağlayacağız.' dedik ve 'Yüzde 11 olan işsizliği 5 yılda 5,6'ya düşüreceğiz.' dedik. 'Her yıl 50 milyar dolar sanayi yatırımı yapacağız.' dedik."

Akşener, tarımın durumunun vahim olduğunu belirterek, "Türkiye şu anda yurt dışından tam 9 milyar dolar tarım ürünü ithal ediyor. Bu ne demek? 1 milyon insan tarımdan kopuk, işsiz hale gelmiş demek. Türkiye soğandan sarımsağa, mercimekten baklaya, bakladan buğdaya, aklınıza ne gelirse ithal eden bir ülke olmuş durumda. Kendine yetemeyen ve tarım ürünlerini ithal eden bir ülkenin müstemleke olması kaçınılmazdır. Onun için üreteceğiz. Sanayide üreteceğiz, tarımda üreteceğiz." değerlendirmesini yaptı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.