SON DAKİKA
Hava Durumu

AKP'nin 'Şehrim 2023' otobüsü turlara başladı

AKP Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Şehrim 2023" projesi kapsamında "Şehrim 2023" otobüsü Bursa'da faaliyetlerine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2018 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
AKP'nin 'Şehrim 2023' otobüsü turlara başladı

Kent Meydanı önünde konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan AKP Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, "Şehrim 2023" projesi otobüsünün geçen cuma günü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uğurlandığını anımsattı.

Salman, halkın nasıl bir şehir beklediğiyle ilgili çalışmalar yaptıklarına değinerek, "Vatandaşlarımız otobüse gelip fikirlerini, düşüncelerini buradaki arkadaşlarımıza aktarabilirler, Bursa'yla ilgili hayallerini isterlerse yazılı bir şekilde isterlerse de internet üzerinden aktarabilirler." diye konuştu.

Bursa'nın kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Salman, şunları kaydetti:

"Geçmişi olan, tarihi olan, kurucu, dirilişin bir şehirdir Bursa'mız. Kimliği olan bir şehir, dolayısıyla önümüzdeki süreçte 2023 ve 2053 vizyonunda da bu kimliğini devam ettirmesini, güzel ve yaşanabilir şehir olarak hayatını devam ettirmesini çok arzu ediyoruz. 3 milyonluk metropol bir şehirdeyiz. Bu şehrin insanlarının da nasıl bir çevrede yaşamak istediklerini, çevresel, kültürel ve şehircilik anlamında neleri hayal ettiğini önemsiyoruz. Önümüzdeki süreci planlarken ortak akıl ve istişare kültürünü çok önemsiyoruz, bu şehrin ileride daha güzel ve yaşanabilir olmasını çok arzu ediyoruz. Türkiye'de ilk defa bugün süreci başlatıyoruz. Önümüzdeki süreci planlarken vatandaşımızın ortak aklı, düşünceleri ve hayalleri çok çok önemli."

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da AKP'nin ilklerin partisi olduğunu belirterek, "Bugün bir ilki daha yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan'ın önderliğinde başlayan buluşmaların ilkinin Bursa'da gerçekleşmesini çok anlamlı buluyorum. Çünkü Bursa, payitaht şehri, farklı kültürlerin bir arada yaşadığı renkli bir çiçek bahçesi gibi. Yeşil Bursa'mızı daha iyi yarınlara taşımak hep beraber ortaya koyacağımız vizyonla ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

Şehrim 2023 otobüsünün bugün Kent Meydanı'nda, yarın 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, 14 Mart Çarşamba günü ise Nilüfer ilçesinde olacağı bildirildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla 15 Mart Perşembe günü bir çalıştay düzenlenerek vatandaşların talepleri rapor haline getirilecek.

AKP Bursa İl Başkanı Ayhan Salman (Sağ) ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş (Sol), Kent Meydanı önünde konuyla ilgili gazetecilere açıklama yaptı, ardından şehirle ilgili görüşlerini yazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.